Un miliard pe an … Atîția copaci intenționează să planteze un fost angajat al NASA și echipa lui cu ajutorul dronelor.
Un miliard pe an …
Atîția copaci intenționează să planteze un fost angajat al NASA și echipa lui cu ajutorul dronelor.
Inginerul Lauren Fletcher a creat un start-up ce va permite plantarea copacilor în cantități industriale.
În prezent, peste 6,5 miliarde de copaci se pierd anual în urma activității umane și a calamităților.
În cadrul summit-ul climei al ONU, a fost luată decizia de a restabili cît mai multe suprafețe pînă în anul 2030.
Potrivit estimărilor, va fi necesară plantarea a 300 de miliarde de copaci!
E clar cp prin metode tradiționale de plantare acest scop nu va putea fi atins. Plantarea manuală a copacilor este un proces lung și costisitor. Astfel, la fiecare 26 de mii de copaci tăiați sînt plantați doar 15 arbori noi.
Însă tehnologiile noi pot asigura restabilirea rapidă a pădurilor. „Această metodă, care nu era accesibilă anterior și noi inteționăm să soluționăm vechea problemă prin metode noi”, spune directorul general al biocarbonengineering.com Lauren Fletcher.
Prima etapă – dronele zboară deasupra suprafețelor și oferă rapoarte privind posibilitatea restabilirii. La etapa a doua, ele coboară la cîțiva metri deasupra pămîntului și împușcă cu containere speciale cu semințe. Semințele sînt crescute preliminar și se plasează într-un gel hrănitor.
Echipa planifică să planteze cîte 36 de mii de copaci pe zi.
E o metodă rapidă și costă de zece ori mai puțin față de cea tradițională. Proiectul a obținut deja finanțare de la Parrot Investment 0 lider în domeniul dezvoltării tehnologiei dronelor. Prototipurile au fost construite și se preconizează că versiunea funcțională va apărea la finele verii!