ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un moldovean a construit prima casă pe roţi
 

 

În Moldova a fost construită prima căsuţă pe roţi. Invenţia îi aparţine unui tînăr specialist din domeniul IT. Acesta a lucrat la ea, patru luni, iar investiţia l-a costat 4 mii de euro. Rulota are 7 metri pătraţi, este comodă şi are în ea tot strictul necesar, este înregistrată la Registru şi are toate actele în regulă.

 

Andrei Elisei a construit căsuţa pe roţi după un proiect luat din America. Pe atunci îşi dorea o căsuţă mică, comodă şi utilă.

De la idee pînă la realizare, i-au trebuit doar 4 luni. S-a documentat, a schiţat proiectul, l-a prezentat şi a fost aprobat de Poliţia Rutieră. Iar peste o lună şi creaţia a fost gata.

Rulota are 3,5 metri înălţime, 2,2 metri lăţime şi 4 metri lungime. La construcţia rulotei, Andrei a folosit lemn de pin. Astfel, poate fi tractată chiar şi de un automobil. Pentru a o testa, Andrei vrea să plece împreună cu familia într-o călătorie prin Moldova.

Pentru că este o noutate pentru ţara noastră, nici oamenii nu trec indiferenţi pe lîngă ea. Curioşii nu ezită să verifice toate detaliile.

Tînărul specialist are deja o comandă pentru o rulotă magazin ambulant de produse bio, iar pe viitor vrea să proiecteze şi să construiască o rulotă, care se va alimenta cu energie de la baterii solare.

Proprietarul invenţiei şi-a înregistrat rulota la Registru, iar acum aşteaptă viitorii cumpărători. Peste hotare rulotele sînt foarte populare. La noi însă există foarte puţine. La Registru, sînt înregistrate cinci autorulote şi 41 de rulote-remorcă.

 

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 21 iunie 2013 14:01
Vizualizări: 3275

Citiţi de asemenea

1. Mugurii de hrișcăÎn mugurii de HRIȘCĂ se găsesc proteine, carbohidrați, mult magneziu, fosfor, zinc, cobalt, mangan, ...
104
Construiesc în interiorul copacului pentru a economisi materiale de construcție....
243
Filmele despre prostituate, uneori, sunt difuzate ziua, sunt difuzate devreme seara, la fel ca și filmele cu dezbrăcări,...
195
Mutându-se în satul Isakovo, în raionul Bezhanițk din regiunea Pskov, familia Katkov a devenit ideologii noilor colonișt...
233