ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Un Zaporojeț de 42-ani a fost transformat într-o maşină electrică




 

 

Inventatorul din satul Lekezino, regiunea Smolensk, Serghei Koluzaev, a remodelat vechiul "Zaporojeț" care a ieşit de pe linia de asamblare în 1970, într-o maşină electrică. Transformarea din "dovleac într-o caretă" nu a costat nimic mecanicului talentat, toate detaliile, literalmente le-a salvat din deşeurile de resturi de metal.

 

Serghei Koluzaev, s-a mutat în satul de lângă Smolensk din Tașkent, acum 17 ani. Aproape totul în casa sa e făcut cu propriile mâini – începând cu acoperișul și terminând cu echipamentul pentru lucru. Inventatorul nu are de gând să-și breveteze numeroasele sale invenții: scopul lui, este schimbul de opinii și de experiență prin intermediul mass-media. Serghei se numește "raţionalizatorul spațiului casnic".

 

42-летний - Запорожец - превратился в электромобиль 

 

"Știi cum se prepară salata Olivier? – Aşa şi eu asamblez invenţiile mele din piese: adun lucruri inutile și combin detalii incompatibile",- spune inventatorul. - "Pentru mașina electrică am folosit totul ce a nimerit sub mână:"Caroseria inutilă Zaporojeț-Bents, a fost donată de vecinul meu, motorul de 2 CP și patru baterii de 56 volți le-am găsit la un cimitir de maşini".

 

42-летний - Запорожец - превратился в электромобиль 

 

O veche glumă că "Rusia are doar doua probleme ..." treptat îşi pierde actualitatea, având în vedere mintea luminată a lui Serghei Koluzaev și "Zaporojeț-ul" care a supraviețuit tuning-ul radical şi nu se teme de drumurile legendare săteşti. Chiar și în aceste condiții, primul car electric rural, accelerează până la 40 km pe oră și parcurge aproape 7 kilometri. Inventatorul deocamdată nu are nevoie de mai mult - el foloseşte creaţia pentru a-şi duce soția până la cea mai apropiată stație de transport public și a reveni înapoi.

 

42-летний - Запорожец - превратился в электромобиль 

 

Cineva poate spune că nu este prestigios, posibil, dar maşina electrică este complet inofensivă pentru natură și menţinerea ei este complet gratuită. Pentru că anterior, Sergei a asamblat în curtea casei o moară de vânt, care furnizează energie electrică pentru casa sa și poate încărca transportul verde. Așa că, familia Koluzaev a uitat definitiv de criza economică sau creșterea prețului la petrol. Meşterul inovator numeşte petrolul, sângele Pământului și consideră că oamenii, ar trebui să refuze la utilizarea lui, în următorii cinci ani.

 

42-летний - Запорожец - превратился в электромобиль 

 

"Știu de ce au nevoie magnaţii petrolieri: pentru a lua de la un copil o jucărie, trebuie mai întîi să-i dăm în schimb alta". Potrivit lui Serghei Koluzaev, criza energetică poate fi depăşită cu ajutorul Mării Negre: este de ajuns de a instala în partea de jos conducte şi de a pompa hidrogenul sulfurat, dizolvat în straturile inferioare ale apei. Pentru a pune în aplicare această idee este nevoie de o cantitate ridicol de mică de energie - doar atât cât este suficient pentru a pompa din conducte stratul superior al apei (aproximativ 180 de metri). Odată ce va veni rândul hidrogenului sulfurat, acesta sub o presiune înaltă, singur se va ridica la suprafaţă, ca șampania din sticlă. Rămâne doar să reciclăm această apă cu gaze într-un combustibil curat ecologic, care ne va ajuta să supravieţuim 25-30 de ani până la răspândirea în masă a vehiculelor electrice. Iar, fundul mării curăţat va creşte diversitatea ecosistemului Mării Negre, care în prezent încearcă să stea departe de compușii chimici periculoși.

 

42-летний - Запорожец - превратился в электромобиль 

 

Preocupările legate de eficiența energetică se manifestă practic în tot ce face meşterul. Casa cu garaj (laolaltă şi un atelier), Serghei a transformat-o într-un "termos": a căptuşit-o cu atenție cu polistiren, care nu trebuie să fie căutat mult timp – acesta este aruncat peste tot. Apropo, acest material asigură o izolare termică şi sonoră excelentă, astfel că locuitorii casei au nevoie de 50 de ori mai puțină căldură pentru încălzirea ei, decât clădirile vecine. Dar, inventatorul se gândeşte şi la popor, intenţionând în viitorul apropiat să transforme radiatorului maşinii "Volga", în centrală electrică de sat.

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 11 decembrie 2012 15:28
Vizualizări: 7109

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
163
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
132
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
124
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
322