ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Una din modalitățile de a activa creierul. Ce are de spus știința despre gîndirea noastră lentă sau rapidă.

Apropo, o modalitate de a activa creierul. Ce are de spus știința despre modul nostru de a gîndi lent sau rapid.

Desigur, viteza în toate aceste procese ale creierului este foarte importantă! Un rol extrem de important îl are calciul! De ce este așa, vom încerca să aflăm cu ajutorul științei moderne.

Pentru a ne imagina cel mai bine creierul, este suficient să ni-l închipuim ca pe o "mașinărie" complicată, care funcționează în diverse regimuri, fiind constituit într-un mod absolut incredibil și localizat în corpul nostru. Și anume, în cutia craniană, sub protecție sigură. Fiind o parte a corpului nostru fizic, creierul este de origine fizică și constă din aceleași resurse ca și corpul. Baza chimică a substanțelor din corpul nostru este similară chimiei care dezvoltă și stimulează activitatea creierului.

Cele mai utile produse pentru buna funcționare a creierului

Îngrijirea creierului este, în multe privințe, un proces similar cu menținerea corpului, dar este posibil și necesar să ne dezvoltăm multilateral "eul" nostru fizic. Dacă abordăm tema dezvoltării corpului într-un mod complex, atunci creierul nostru este cel mai complex organ al corpului nostru. Să încercăm să ne cufundăm în lumea științei, care studiază acest subiect iar și iar în căutarea unor noi cunoștințe despre "mașinăria" complicată din capul nostru.

Structura "mașinăriei" complicate - creierul.

Pentru celulele nervoase ale creierului este caracteristică prezența terminațiilor. Acestea se numesc axoni și dendriți. Terminațiile dendritice au menirea de a percepe informația. De regulă, acestea sînt destul de multe, formînd o mulțime de "antene". Cu cît sînt mai multe asemenea antene, cu atît mai multe fluxuri informaționale primesc și procesează neuronii. Axonul transmite semnalul către alte celule. Adică această parte, care se află la ieșire. Neuronii nu funcționează separat, cîte unul. Ei lucrează, doar adunîndu-se în rețele și lanțuri. Pentru ca aceste rețele să fie create, este necesar ca axonul să ajungă la celula următoare și să creeze un contact. Iată aceste contacte se numesc sinapse. Din greacă, sinapsa este tradusă ca conexiune. Sinapsa este o conexiune funcțională și structurală. Sinapsa este unitatea elementară a muncii creierului. Nu neuronul, așa cum este considerat, ci sinapsa.

Creierul este făcut să uite răul

Principiul de funcționare a creierului.

Anume în sinapsă au loc procesele informaționale de bază și transmiterea semnalului sub formă de impulsuri.

Acest impuls este electric. El trece de-a lungul membranei celulare și este transmis axonului, AJUNGE la SINOPSĂ, iar apoi metoda electrică de transmitere a impulsului este înlocuită de principiul chimic. Aceasta înseamnă ca în loc ca impulsul să sară direct la următoarea celulă nervoasă, de la terminația axonului este eliberată o soluție chimică. Și această substanță influențează deja celula următoare. Astfel, în interiorul neuronilor, informația este transmisă în formă electrică (potențialul de acțiune), iar între neuroni în formă chimică. Și iată că această substanță chimică, care este transmisă între neuroni prin sinapse, joacă un rol crucial în activitatea creierului și în funcționarea întregului nostru organism. Substanțele din această categorie se numesc mediatori. Cuvîntul mediator semnificînd aici intermediar chimic care asigură transmiterea influxului nervos.

Chimia creierului.

Creierul nostru sau recipientul Sănătos al minții

Ideea sinapselor a apărut în știință la sfîrșitul secolului al XIX-lea, iar în secolul al XX-lea s-a dezvoltat activ. Principalii promotori ai acesteia au devenit oamenii de știință Santiago Ramon y Cajal și Camillo Golgi. Sinapsele au putut fi văzute doar la mijlocul secolului al XX-lea, cînd a fost inventat microfonul electronic. Otto Loewi și Henry Dale au primit Premiul Nobel pentru studierea proceselor chimice ale sinapselor cerebrale.

Substanța-mediator este sintetizată prin terminația presinaptică, iar pentru sinteza acesteia, este necesară substanța precursoare-inițială.

Drept mediator principal în procesul de transmitere a fenomenului electric în mișcarea mediatorului servesc ionii de calciu. Canalele speciale de calciu se deschid pe membrana celulară și transmit ionii de calciu necesari pentru funcționarea sinapselor creierului.

Concluzia, prieteni!

Creierul tău e ținta! (Video)

Fiecare gînd nesemnificativ care apare în creierul nostru reprezintă funcționarea succesivă a zeci de sinapse. Și imaginați-vă, dacă fiecare sinapsă ar lucra mult timp. Adică, ar fi transmite semnalul mai mult timp. Atunci ne-am gîndi foarte mult timp. Mai lent decît gîndim, de obicei, acum. Desigur, viteza în toate aceste procese este extrem de importantă! Și, mai ales, calciul este important! Ei bine, apropo, o modalitate de a accelera activitatea creierului este să adăugați calciu în mediul intercelular.

Și de aceea, devine evident că un pic mai mult calciu în alimente, este util pentru cele mai diferite sisteme ale organismului nostru și pentru imunitate, și pentru inimă, și pentru sistemul nervos, în general, dar cel mai important, pentru funcționarea activă a creierului.

Dar iată spre exemplu, magneziul, în acest sistem, îi încurcă calciului (interferează). De aceea, sărurile de magneziu, dimpotrivă, inhibă activitatea creierului și exercitînd efectul de suprimare a funcționării sinapselor.

Ana Kunz

Citiţi de asemenea

Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
107
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
97
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
140
Cercetătorii de la catedra de ginecologie și obstetrică a Universității Stanford au declarat că au practic inventat o te...
86