ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Urzica înlocuiește șapte vraci” Așa se spunea înainte

Urzica conține un șir de substanțe nutritive. Vitamine: acid ascorbic, vitamine B, vitamina E, si K, caroten și carotenoizi (xantofile, ksantofillepoksid, violaxantina), sintetizate în organism în vitamina A.

Microelemente: bariu, sulf, fier, potasiu, calciu, crom, cupru, mangan, aluminiu și molibden. Pe lângă aceste substanțe incluse în urzică histamină, glicozida, substanțe tanine, volatile, clorofilă, flavonoizi, acizi organici (formic, acidul gallus).

Conținutul de vitamina C în urzică este de două ori mai mare decît în lămîie și de 10 ori mai mare decît în mere. Iar conținutul de caroten este mai mare ca în morcov, măcriș și cătină. Datorită acestor componente, urzica este o plantă unică și are un spectru larg de aplicare.

Urzica se consumă proaspătă, primăvara, în salate, supe. Înainte de a fi consumată în stare proaspătă, se zdrobește puțin.

Notă:

Urzica este contraindicată în cazul afecțiunilor sîngelui (varice, tromoboze, ateroscleroze), precum și cazul densității înalte a sîngelui, deoarece poate provoca cheaguri. Nu se recomandă consumul de urzică femeilor însărcinate, deoarece ar putea provoca contracția uterului și nașteri premature.

 

Sursa: vk.com/rasvetnoe

Marţi, 26 aprilie 2016
Vizualizări: 1879

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
492
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
204
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
278
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
152