ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

„Urzica înlocuiește șapte vraci” Așa se spunea înainte

Urzica conține un șir de substanțe nutritive. Vitamine: acid ascorbic, vitamine B, vitamina E, si K, caroten și carotenoizi (xantofile, ksantofillepoksid, violaxantina), sintetizate în organism în vitamina A.

Microelemente: bariu, sulf, fier, potasiu, calciu, crom, cupru, mangan, aluminiu și molibden. Pe lângă aceste substanțe incluse în urzică histamină, glicozida, substanțe tanine, volatile, clorofilă, flavonoizi, acizi organici (formic, acidul gallus).

Conținutul de vitamina C în urzică este de două ori mai mare decît în lămîie și de 10 ori mai mare decît în mere. Iar conținutul de caroten este mai mare ca în morcov, măcriș și cătină. Datorită acestor componente, urzica este o plantă unică și are un spectru larg de aplicare.

Urzica se consumă proaspătă, primăvara, în salate, supe. Înainte de a fi consumată în stare proaspătă, se zdrobește puțin.

Notă:

Urzica este contraindicată în cazul afecțiunilor sîngelui (varice, tromoboze, ateroscleroze), precum și cazul densității înalte a sîngelui, deoarece poate provoca cheaguri. Nu se recomandă consumul de urzică femeilor însărcinate, deoarece ar putea provoca contracția uterului și nașteri premature.

 

Sursa: vk.com/rasvetnoe

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 26 aprilie 2016 11:00
Vizualizări: 2611

Citiţi de asemenea

В прошедший уик-энд, 31 мая, в природно-культурном заповеднике Старый Орхей, в селе Бутучены, в теплой атмосфере незабыв...
199
Celebrul medic olandez Cornelius Moerman, care și-a dedicat decenii întregi studiului și tratării cancerului (a decedat ...
388
Mulți grădinari au încercat să înrădăcineze butași în apă. La prima vedere — metoda pare simplă și comodă. Dar succesul ...
259
Astronomii de la Academia Chineză de Științe din Nanjing au descoperit un fenomen neobișnuit în inima galaxiei noastre —...
360