Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2014/08/cernyi_cesnok.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Usturoi Negru
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Usturoi Negru




Usturoiul negru este foarte popular în Japonia, SUA, Australia, Uniunea Europeană și se folosește în gastronomia industrială. Popularitatea sa se datorează faptului, că usturoiul negru nu are miros, la gust e dulce, iar activitatea sa biologică de zece (!!!) ori depășește activitatea usturoiului obișnuit. Mâncat ca o gustare sau folosit ca ingredient în bucătărie, acesta are un gust dulce oţetit şi oferă multe beneficii pentru sănătate.
Usturoiul care face furori mai nou, putând fi consumat fără grijă la întâlnire, nu se deosebeşte cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenţa constând în felul în care este tratat, după ce a fost cules. Practic, acesta se lasă la fermentat, la temperaturi înalte, timp de o lună.
După fermentarea în recipiente de lut pentru o lună, fără ingrediente adăugate, rezultatul este un căţel gustos cu o cantitate de zece ori mai mare de antioxidanți decât în usturoiul crud. Procesul de măturare creează, de asemenea, S-Arilcisteină, care luptă împotriva celulelor canceroase, împotriva colesterolului, şi creşte conţinutul de polifenoli.
Prin structura sa sofisticată și saturația de substanțe benefice, acesta stimulează sistemul imunitar al organismului. Contribuie la combaterea proceselor inflamatorii, de răceala, este bine acceptat de organism, ajută la ateroscleroză, la stabilizarea tensiunei arteriale. Stimulează activitatea cardio-vasculară și sistemului sanguin. Are un efect pozitiv asupra creșterii și diviziunii a celulelor, provocînd un efect de întinerire.
Usturoiul negru este perfect pentru prepararea bucatelor din carne, pește și, mai ales, este apreciat în alimentația dietetică. Datorită gustului său unic și proprietăților curative, bulba fermentată se folosește activ de bucătarii de top a lumii. 

 

Sursa

Miercuri, 20 august 2014
Vizualizări: 2282

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
72
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
250
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
50
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
152