ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Usturoiul, folosit în tratamentul intoxicaţiilor alimentare
 

 

Cîţiva căţei de usturoi sunt mai eficienţi în tratamentul unor toxiinfecţii alimentare decît antibioticele, au descoperit de curînd oamenii de ştiinţă.

 

Bacteria Campylobacter, care provoacă toxiinfecţii alimentare, poate fi neutralizată cu ajutorul unei substanţe din compoziţia usturoiului care se numeşte dialil sulfid. Observaţia a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat Washington din SUA.

În urma unor teste de laborator, specialiştii americani au constatat că această substanţă este de 100 de ori mai eficientă decît două antibiotice prescrise frecvent, eritromicină şi ciprofloxacină. Mai mult, tratamentul cu usturoi îşi face efectul „într-o fracţiune de secundă", potrivit autorilor studiului, citaţi de Daily Mail.

„Dialil sulfidul ar putea creşte siguranţa alimentelor. El ar putea fi folosit pentru igienizarea suprafeţelor pe care se prepară mîncarea sau pentru conservarea alimentelor ambalate", a declarat Barbara Rasco, profesor de ştiinţe alimentare.

Campylobacter este o bacterie a cărei incidenţă a depăşit-o pe cea a bacteriei E. coli, mai cunoscută pentru faptul că produce toxiinfecţii. Carnea de pui este alimentul cel mai adesea cu contaminat cu Campylobacter.

În plus, usturoiul este un bun remediu homeopatic, fiind folosit cu succes în ameliorarea problemelor digestive şi ale bronşitei cronice. Studiile de specialitate au arătat că această plantă scade riscul de dezvoltare a cancerului gastric.
Pentru uz extern, usturoiul se foloseşte la vindecarea rănilor, deoarece este septic şi calmează durerile. Este indicat în tratamentul bătăturilor, plăgilor, ulcerelor şi pentru vindecarea infecţiilor şi inflamaţiilor provocate de înţepăturile şi muşcăturile de insecte.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Marţi, 08 mai 2012
Vizualizări: 1674

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
817
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
225
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
339
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
287