ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Utilizarea lemnului pentru ecologia casei



Utilizarea lemnului pentru ecologia casei


Progresul tehnologic este în continue dezvoltare. Aproape zilnic piaţa se completează cu noi produse care îmbunătăţesc condiţiile de trai în apartament sau case. Apar noi dispozitive digitale, materiale uimitoare pentru mobilier, construcţii, industria prelucrătoare, decorarea pereţilor şi podelelor, de exemplu, tamburat pentru decorarea interiorului.

Cu toate acestea, nici un fel de know-how nu va atrage de partea sa pe amatorii lucrurilor naturale,vopselelor naturale şi proprietăţilor ecologice. Prin urmare, noi tehnologii artificiale niciodată nu vor înlocui complet produse din lemnul natural.



Lemnul în construcții

Meşteşugarii antici în prelucrarea lemnului au creat adevărate opere de fantezie  tâmplărească: case din buşteni, bănci sculptate, mobilier masiv, etc. Case convenţionale, temple pictate manual şi palate regale au fost decorate cu sculpturi din lemn. Varietatea speciilor de copaci permitea atât  ţăranului sărac, cât şi unui nobil bogat să profite în mod egal de căldura forestieră. Totodată chiar şi speciile de arbori obişnuite încălzeau oamenii în atmosfera frigului spiritual şi în vreme rece.

Vorbind despre valoarea lemnului, trebuie să spunem că acesta poate fi elitar şi democratic. Primul grup include copacii rari, majoritatea din care cresc în Africa, Asia şi America de Sud. Cu toate acestea, latitudinile noastre sunt de asemenea celebre prin copaci cu coroană. De exemplu, mesteacănul din Karelia este foarte mult apreciat pentru aspectul exterior frumos şi durabilitate. Acest arbore este folosit pentru a face lădiţe, portţigarete, mobilier decorativ şi diverse bijuterii.

Printre conifere cea mai apreciată este zada siberiană. Datorită  super-rezistenţei la putrezire şi conţinutului unic de răşină, aceasta se consideră ca un copac ecologic vindecător, potrivit pentru producerea obiectelor de cherestea.

Există un alt copac foarte popular - stejar. Mobilierul din stejar se consideră cel mai clasic şi cel mai durabil. O mulţime de birouri, săli de aşteptare şi biblioteci sunt investite cu mobilier şi produse de stejar, deoarece stejarul conţine nobilime, înţelepciune şi responsabilitate. Bunicii noştri ştiu că dulapul, biroul de stejar, precum şi lampa de podea din lemn sculptat de stejar sunt mai valoroase decât orice mobilier. Iar podele din stejar vor suporta orice sarcini în casă.



Lemnul în decorarea interiorului

Pentru a decora interiorul cu lemn deseori sunt folosite specii de esenţă tare: mahon, frasin, nuc, arin. Speciile enumerate au o densitate şi o structură diferită, astfel încât fiecărui cunoscător de arbore va fi uşor să facă o alegere. Printre copacii moi în special este apreciat teiul. Cu ajutorul lui meşterii pot crea un mobilierul cu sculpturi cele mai extraordinare. Lemnul cel mai des utilizat este pinul. Culoarea lui de chihlimbar poate surprinde orice european. Desigur, pinul nu este la fel de durabil ca şi stejarul.

Cu toate acestea, prelucrarea lemnului de pin cu mijloace speciale îl face mult mai tare şi rezistent la umiditate. Cu lemnul de pin  se poate produce orice, de la uşi interioare până la mobilier nepretenţios. Densitatea scăzută a pinului face mobilierul din acesta uşor şi convenabil pentru permutare. Produse din pin nu sunt scumpe, astfel încât le poate procura orice persoană obişnuită.

În ultimul  timp a devenit foarte la modă  să distingem copacii după energie. Câteva sute de an, înţelepţii, alchimiştii şi oamenii de ştiinţă au studiat efectele fiecărui copac asupra omului. În cele din urmă s-a dovedit că arborii au fost împărţiţi în două tipuri: copacii-donatori şi copacii-vampiri. Copacii-donatori (mesteacăn, stejar, paltin, frasin) umple omul cu energie vitală. Iar brad, salcie, plop, castan epuizează sănătatea. Prin urmare, acestea nu sunt recomandate pentru utilizare în construcţii şi designul interior. În ceea ce priveşte  alte specii, ele sunt  neutrale.



Îngrijirea lemnului


Lemnul trebuie şters uşor cu o cârpă moale îmbibată. După o curăţare umedă trebuie să efectuaţi cea uscată. Este important să nu permiteţi pătrunderea apei în fisuri. Această regulă se aplică şi pentru mobilă lustruită. Pentru a da un luciu mobilierului din lemn este recomandat să folosiţi diferite soluţii de tip polirol. În cazul în care pe suprafaţa lustruită au rămas pete de degete, le puteţi şterge cu talc. Zgârieturi minore sunt mascate uşor cu ceară de albine sau soluţie de iod. Încercaţi să nu încărcaţi mobila cu obiecte inutile. Nu deschideţi brusc uşile şi rafturile. Fiţi grijulii cu mobilierul din lemn şi el va bucura pe copiii, nepoţii şi strănepoţii dvs.

 

 

Источник: ecologico.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 26 octombrie 2011 15:31
Vizualizări: 3926

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
194
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
286
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
422
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
468