Utilizarea preparatelor EM capătă o amploare tot mai mare

/ Vizionări: 2212

Despre utilizarea cu succes a preparatelor EM parvin tot mai multe informații. De exemplu, în rezultatul substituirii preparatelor chimice sau a îngrășămintelor minerale, utilizate în agricultură, cu preparatele EM recolta legumelor a crescut semnificativ.

Despre utilizarea cu succes a preparatelor EM parvin tot mai multe informații. De exemplu, în rezultatul substituirii preparatelor chimice sau a îngrășămintelor minerale, utilizate în agricultură, cu preparatele EM recolta legumelor a crescut semnificativ. La adăugarea în hrană a preparatelor EM porcii și vitele cornute mari cresc sănătoase, cu ajutorul preparatelor EM curăță apele reziduale, transformă deșeurile menajere în îngrășăminte și conferă o nouă viață hîrtiei uzate.

Preparatele EM înlătură mirosul neplăcut de urină și curăță apele reziduale. Compania Fujioshi Kogio din orașul Nagoia, Japonia a efectuat test de curățare a apelor reziduale cu ajutorul preparatelor EM. În Japonia, apele reziduale, de regulă, se curăță prin amestecarea în aer liber, pentru a spori cantitatea microorganismelor aerobe. Însă microorganismele anaerobe urăsc aerul, iar instalațiile EM funcționează în condiții anaerobe. Și acest fapt îngreunează situația.

Toyota Prius — maşina cea mai vândută în Japonia
Toyota Prius — maşina cea mai vândută în Japonia

Deși mai există obstacole, ce trebuie înlăturate pînă la utilizarea comercială a preparatelor EM în instalațiile de epurare, angajații companiei Fujioshi Kogio speră în eficiența utilizării acestor produse. În primul rînd, ei sînt atrași de costul redus al acestora. De exemplu, utilizînd EM în rezervorul de epurare, biblioteca prefecturii Okinawa și-a redus cheltuielile anuale pentru epurarea apei de la 1,2 milioane pînă la 60 de mii de yene.

După costul, preparatele EM sînt lideri pe piață tehnologiilor de luptă împotriva poluării mediului, cel puțin în Japonia. Costul este un indicator important în utilizarea acestor tehnologii în gospodăria casnică. Indiferent de faptul cît de minunată este tehnologia, ea nu va putea funcționa în bază comercială dacă va avea costuri înalte. Inventatorii multor tehnologii, utilizate în protecția mediului, se străduiesc să reducă costurile de producție. Aplicarea tehnologiilor EM va ajuta la depășirea acestor obstacole și la obținerea economiilor substanțiale la utilizarea preparatelor EM.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.