Valea Dzherelo. Vizitarea moderne Robinson.

/ Vizionări: 10692

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pentru majoritatea ţărilor dezvoltate din Europa ce vor fi discutate în acest articol - mai degrabă o modalitate obişnuită, decât ceva iesit din comun. Pentru republici post-sovietice - o este, nu este în totalitate la modă majoritate clară aparenta, pasiune.

Chiar şi în 60 de IES al secolului trecut, tinerii în Vechiul şi Lumea Nouă gândit la modul în care acestea trăiesc în armonie cu natura. Există o şcoală de - colonişti de mediu. În prezent, în Europa există 13 de asociaţii naţionale Ecovillage, care include 42 colonii.

În astfel de aşezări Rusia a început să apară la începutul anilor 90-IES, precum şi în Ucraina, numai şapte ani în urmă. De exemplu, în Siberia, împreună cu admiratorii de nădejde al vieţii în natură, standuri de decontare Tibercul afară ekonoosfernoe. Există mai mult de 5000 de oameni. Aceasta este cea mai mare de acest gen din lume. Totul ar fi bine dacă această structură nu a fost stabilită adepţii sectei Visarion, care a proclamat în 1991, activităţile sale de a doua venire a lui Hristos pe Pamant.

Prin urmare, de a conduce vehicule în conformitate cu o înţelegere de "eco-soluţionare" a tuturor celor care de fapt au fugit din civilizaţia urbană, ca erou al nostru reportaj Oleg Belonog, uşor. Putem spune că el preferă săpun lut, dar se bucură de o pasta de dinti speciala, fara chimicale, nu uitaţi la televizor, dar filmat ore telefonul mobil nu bea lapte, dar cumpără-l de la bunici, care s-au muls vaci. În cazul în care bolnav - sunt tratate prin stimularea anumite puncte de pe corp, dar foloseşte în locul antibiotice miere, ceai fierbinte şi zmeură.

Cu toate acestea, la fel se comporta, şi mulţi orăşeni. Acesta poate fi mai greu să găsească o explicaţie pentru ce o familie de trei persoane, printre care un copil, acum trei ani a început să trăiască într-un câmp deschis în acest cort, şi a plecat pentru iarnă într-o grabă bătut împreună din panouri izolate cu colibă iarbă. "Da, este convins sectanţi!" - Spun unii cititori. Alţii au zguduit degetul la templul lui - presupune manivele.

"Nici noi nu suntem sectanţi" Zece familii din ecovillage nostru a fost un musulman, dar el de curând a murit. Majoritatea sunt creştini ortodocşi, şi o familie - adepţii rit vechi ", - a declarat Oleg scavenged de vânt lângă său rebarbativ casute pe care el însuşi construieşte. Cu vânturi de colonişti, de asemenea, lupta într-un mod special: plantaţi în judeţ în fiecare an, aproximativ o mie de copaci. Oleg pentru această activitate este înrudită cu o nouă etapă în viaţă. El iubeşte mesteacan. Şi pentru a fi aşezat, nu departe de centrul de colibă şi gri, cu timp, casa, unde a petrecut prima de iarna cu familia sa. El spune ca nu are intenţia de a desfiinţa această structură: dorinţa de a păstra pentru posteritate. Se pare că s-ar întâmpla, dacă civilizaţia nu a putut înghiţi această eco-decontare în regiunea Kiev.

Dar pentru a ajunge la aceasta nu a fost uşor. În tradiţia ucraineană, în orice ţară rutier - este un curs de obstacol imprevizibil. Şi mai departe de capitală, cu atât mai dificil să-l depăşească. Ultima 500 de metri la colibe împrăştiate de colonişti de a depăşi acest domeniu nu a fost mai uşor decât blocajele în trafic în orele de vârf pe autostrada Kiev. salvate nu împânzit pneuri de zapada chiar: "Nissan" este fără speranţă blocat în pământ negru. Cu toate acestea, observ incercarile noastre de a ieşi din piese razmyakshey de la diferite case pentru a ne ajuta oamenii sa grăbit. Asistenţa reciprocă - una dintre condiţiile cele mai importante din viaţa lor, spune Oleg. Dar masina tot a trebuit să fie abandonate, nu departe de a fi jefuit ferme perioada sovietică. Oleg a încercat să mă convingă să nu vă faceţi griji: local are dincolo de faptul că pentru a fura din colonisti.

Primul lucru pe care trebuie să facă faţă în ecovillage numit Valea Dzherelo (de exemplu, arcuri vale) - Acesta este un paradox. Colonişti a avut loc în linie de tensiune, astfel încât acestea să nu se feri de avantajele civilizaţiei? Se părea că, de ce a fost imposibil să mori de vânt? Furnizate suntcamping, imposibil. Turbinele eoliene sperie păsările, şi, astfel, ar fi încălcate eco-echilibru. Nu puteţi seta şi un generator diesel standard, pentru a genera lumina in casele: eşapament va otrava aer. Dar, de asemenea din cauza vibraţiilor a motorului va fi transferat la sol şi să distrugă microcosmos sale. Este imposibil să ardă de gunoi, îngropa în pământ, arunca in ravene.

Pentru depresive satele ucrainene, acest truism ekoposelentsev extrem de neobişnuit. În cele mai multe sate nu au nici măcar o groapa comună. Şi nu a fost niciodată! De fapt, ar trebui să conţină, din timp în timp pentru a scoate gunoiul, pentru toate aceste plati. Ultimii 17 ani dupa ce Ucraina câştigat independenţa satenii vin mai uşor: dacă există de mult pentru a arunca deşeurile cei mai viteji,, dacă nu - ars în curte. Amenzi pentru resturile arse ori de câte ori - în Ucraina, doar un miraj al civilizaţiei umane în viitor.

Poate într-o zi în aceste sate este acum un loc special pentru eliminarea de excremente. Şi în timp ce doar 22% din sate au conducte de apă, 36% - gaze naturale, 5% - de canalizare.

"În vara există un miros de iarba, cel puţin pentru pâine a fost de raspandire!" - Spune Oleg. Şi, prin urmare, consideră blasfemie să arunce cel puţin ceva "in natura". În plus, scuipat sau chiar ti sufli nasul în iarbă. Şi aceasta în ciuda faptului că regulile normale de viaţă în Ecovillage nu este acolo. Comunica direct cu natura face ea însăşi le produce la nivel subconştient. "Oleg, nu esti un sef foarte bun?" - L-am întrebat, arătând spre paturi de putrezire varză. Se pare că el, ca de dovleac, ridichi, şi tot ce creste in pamant, lasat in mod deliberat pentru animalele sălbatice. Aceasta este, de asemenea parte din filosofia de colonişti de mediu - pentru a permite lume sălbatică să vină cât mai aproape posibil de locuinte.

Ca postulat aici, spunând la revedere, Oleg deţine corespondent DD "la graniţele de grădina sa, unde am fost de aşteptare pentru aproapele său. Trimite din mână în mână, ca să spunem aşa. Se pare că sa retras tot timpul în timp ce am stat de vorba cu Oleg, care transportă vigilenţă un ceas, căutarea după maşina mea. Se pare că, de fapt, satul vecin de ţărani au avut nici o şansă să se dezbrace masina abandonat în mijlocul câmpului. În apropiere se execută un imens Ciobanesc Caucazian Oda, care recunosc voie străinilor pe teritoriul ecovillage. Dar, înapoi - nu.

"Suntem cu toţii un pic a alerga departe de civilizatie, Mai precis,. Pentru un motiv sau altul - aceasta ne-a împins. Si este dreptul nostru: pentru a fi cu ea este mai strictă", - deschide la Oleg trecut,. El adaugă că vrea să-şi petreacă restul vieţii în armonie cu natura şi de fiinţe umane. Deşi el este de numai 33 de ani, el a vazut o gramada a fost lăsat orfan la 6 ani. Si acum sa principalul obiectiv - pune-l cu trei fraţi şi surori care nu au vazut timp de 15 de ani. Aceasta este, probabil Singurul lucru care lipseste el pentru armonie cu natura. În acest moment - deja in interior.

Taras BURNOS, Kiev - Valea Dzherelo ziar: "zi de zi"
03-03-2008
rus.DELFI.ee


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.