Valea Trandafirilor. Proiectul «Turism în Moldova»
Agropensiunea "Valea Trandafirilor" şi-a deschis porţile la începutul anului 2012. Ea este o casa cu gazde prietenoase şi sociabile. Camerele cu 2-paturi pot găzdui 6 persoane.
Oaspeţii vor dispune de camere cu toate comodităţile, aer condiţionat, acces gratuit la Internet şi o bucătărie modernă, separată pentru a găti de sine stătător (după dorinţă), precum şi un grătar cu toate cele necesare, o terasă, un cuptor rus pentru coacerea pâinii şi plăcintelor.
După cum spun proprietarii înşişi, pensiunea a fost creată exclusiv pentru suflet şi din dragostea comunicării cu oamenii.
De asemenea, pe teritoriul pensiunii este plantată o grădină şi există o fermă auxiliară - pui, raţe, iepuri, nutrii şi chiar şinşile - copiii şi adulţii pot să se joace sau hrăni animalele.
Pensiunea organizează mai multe excursii: picnicuri în mijlocul naturii, excursii în rezervaţia naturală "Pădurea Domnească", plimbări cu căruţa, excursii la prisacă şi la stână cu degustări, organizează pescuitul. De asemenea, vizitatorii pot participa la cursuri de master-clasă a meşteşugarilor populari.
Gazdele ”Văii trandafirilor”, invită oaspeţii în cafeneaua lor confortabilă - la cerere, se poate lua o pauză între excursii anume acolo.
Excursii:
Rezervaţia naturală "Pădurea Domnească"
Parcul Naţional a fost format în 1993 şi în prezent, este unul din cele mai frumoase locuri din ţara noastră. Acest loc fantastic vă invită pentru a admira frumuseţea naturii sălbatice, vizita o colonie de păsări „Ţara stîrcilor”, reciful de corali "Cheile Buteşti", sectorul forestier "Stejarii seculari", misterioasele "O sută de coline”şi rezervaţia de bizoni.
"Ţara stîrcilor" este cea mai mare colonie de păsări de baltă din Moldova.
Ei îşi fac cuiburile lor exclusiv pe stejari. În colonie locuiesc peste 1.000 de erze şi stîrci. Tot aici puteţi admira, de asemenea, lacul "La Fontal”, cu o suprafaţă de 23 ha. Lacul provine din surse de apă cu un grad de mineralizare ridicat. În prezent, aproximativ 80% din suprafaţa lacului este acoperită cu vegetaţie acvatică şi oferă un mediu ideal pentru dezvoltarea amfibienilor, reptilelor, păsărilor de baltă şi mamiferelor acvatice.
Sectorului forestier "Stejarii seculari", este bine-cunoscut cu copacii, ai căror vîrstă depăşeşte 200-250 de ani. Nicăieri în Republica Moldova nu veţi găsi o astfel de concentrare a copacilor vechi, care ne relatează despre istoria naturală a acestei regiuni şi reprezintă faima pădurilor noastre.
Reciful "Cheile Buteşti", este situat în satul Buteşti. Din trei părţi reciful este înconjurat de apele rîului Camenca. Reciful, ca un gardian secular, situat la marginea satului, îl protejează de vînturile rele.
”O sută de coline”, sunt o parte din luncile rîului Prut. Toate dealurile şi meandrele sunt paralele întorsăturilor rîului Prut, surprinzînd prin locaţia neobişnuită, ne implica în secretele uimitoare ale naturii.
Şi, în sfârşit, rezervaţia de bizoni, care reprezintă o zonă îngrădită de 32 ha. Cîndva, cu trei sute de ani în urmă, cirezi de bizoni, "bătătoriseră" pămîntul moldovenesc. În anii 40 în întreaga lume au rămas doar 39 de bizoni, dar umanitatea şi-a dat seama la timp şi populaţia a fost salvată, aducînd numărul de animale la 3000. Bizonii continuă să fie unii dintre cele mai rare animale de pe pămînt. În 2005, Polonia a transferat rezervaţiei moldoveneşti trei zimbri adulţi – un mascul şi două femele, care au fost aduse în Moldova dintr-o rezervaţie naturală poloneză.
Costul vacanţei:
De la 35 de euro pentru o persoană - mese şi cazare.
Preţuri la excursii sunt accesibile şi contractuale.
Contacte:
+37369162502 +37369079450
Sursa: barcode.md