ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Varful eclipsă solară a coincis cu o furtună magnetică — oamenii de ştiinţăAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

RIA Novosti

În momentul de maximă totală eclipsei de soare care a avut loc în ziua precedentă, a coincis cu cel mai puternic pe parcursul ultimilor şapte luni, furtuna geomagnetic, a declarat într-un raport joi pe site-ul solar orbitează observator rus "Teza", creat de oamenii de ştiinţă de Lebedev fizice Institutului, numit (FIAN).

"În acelaşi timp cu momentul de maxim eclipsei, punctul culminant din care a fost de 02.35 Greenwich Mean Time (06.35 Moscova timp) de pe Pamant a inceput cel mai puternic în ultimele şapte luni, furtuni geomagnetice. În timpul celor zece ore geomagnetice Kp activitate index, pentru întreaga iulie doar o singură dată a depăşit nivelul 3 a crescut brusc la o valoare Kp = 6, care corespunde unei furtuni magnetice, al doilea nivel ", - a spus într-o declaraţie.

Durata unei furtuni magnetice a fost de aproximativ nouă ore. La aproximativ 12:00 Greenwich Mean Time (16.00 ora Moscovei) magnetosfera a revenit la o stare de calm.

"Oscilaţii a câmpului magnetic cu amplitudine nu a fost observat în 11 octombrie 2008, care este, mai mult de şapte luni", - spune documentul.

LPI Plumb cercetător, dr. Serghei Bogachev declarat RIA Novosti, care se calculeaza indicele Kp Nationala Oceanica si Atmosferica Administraţia SUA (NOAA). "Sursă de date pentru că este o reţea de observatoare geomagnetice situate la latitudini diferite (amplitudine a câmpului magnetic depinde de latitudine). Aceste date sunt colectate, în medie la fiecare trei ore, şi apoi publicate pe site-ul oficial al NOAA", - a spus.

În conformitate cu această scară, furtuna magnetic al doilea nivel poate afecta sistemele energetice din regiunile polare afecta nave spaţiale, degrada mare val de radio frecvenţă de propagare la latitudini mari. Aceste furtuni magnetice poate fi însoţită de aurorele, care sunt vizibile la latitudini de 50 de grade.

Potrivit site-ul Spactweather, în ultimele zile de fapt observat Aurora puternice, care nu au fost prevăzute previziuni.

Furtuna nu poate surprinde bruscheţe sale, - membrii "Teza". - Soarele este în prezent într-o stare de calm pe suprafaţa nu este doar un singur loc, dar nu chiar un singur activ regiune vizibile. În plus, peste cateva zile trecut, ca nu a existat niciodată un focar sau de ejecţie de masă.

Furtuna nu poate explica variaţiile de câmp magnetic al Pământului, în legătură cu trecerea planetei prin graniţa dintre campul magnetic interplanetar, care generează Sun: placinta de frontieră au trecut de câmp magnetic al Pamantului încă pe 20 iulie, fără incidente.

"Putem presupune că pe suprafaţa Lunii sub influenţa radiaţiilor ionizante de la soare se poate acumula sarcini electrice care pot fi" de dumping "de pe Pamant, dar numai în anumite condiţii ... Acest scenariu, cu toate acestea, în timp ce, teoretic, nu se justifică," - spune mesaj.

Joi dimineaţă, de pe pământ a existat o eclipsă de soare plin. A fost menţionat faptul că punctul maxim total de fază (când discul solar este complet închis de Luna) a fost cea mai lungă în secolul 21 - aproximativ 6 minute, în timp ce în mod normal, această fază durează aproximativ 2-3 minute. Eclipse pot vedea oamenii din India, China, Asia de alte ţări, dar multe împiedicat să tulbure.

Vineri, 24 iulie 2009
Vizualizări: 2121

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
268
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
160
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
271
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
110