Vasile Chirtoca: ”Fiecare dintre proiectele noastre este o investiție în viitor”

/ Vizionări: 868

Василий Киртока: "Каждый наш проект – это инвестиции в будущее"

Luna mai este una rodnică. În această lună, patru companii, care fac parte din grupul DAAC, marchează jubilee importante. 30 de ani de la fondare împlinesc companiile DAAC Ecoplant și fabrica de produse cosmetice și de parfumerie ”Viorica cosmetic” și 25 ani – societățile pe acțiuni DAAC Hermes și DAAC Hermes grup.

Vasile Chirtoca, fondatorul și președintele grupului de companii DAAC, a vorbit pentru Noi.md despre calea parcursă de holdingul DAAC în cei 30 de ani, despre rezultatele obținute în ultimul timp și despre viziunile sale de viitor .

Proiectul Solar Impulse — aviaţia şi energia solară
Proiectul Solar Impulse — aviaţia şi energia solară

Citește mai mult: noi.md

Apropo, despre ”Varnița„. Nu demult, proiectul acestui parc ecologic părea unul fantastic, dar iată-l tradus în viață. A fost dificilă calea de la vis la traducerea lui în realitate?

Acest vis l-am avut dintotdeauna, însă am conștientizat necesitatea implementării unor asemenea proiecte doar în anul 2001. Anume artunci am dat de literatura potrivită. Și am început a cugeta asupra faptului că trebuie să trăim printre plante, că oamenii trebuie să trăiască în mediul format istoric și că acest mediu trebuie restabilit, că trebuie să revenim la modul firesc de viață. Eu am crescut la țară, copilăria mi-am petrecut-o în natură, alergam desculță și mîncam tot ce era - dar eram perfect sănătoși. La oraș, am înțeles că nu acesta este mediul cel mai potrivit... Am început să mă interesez, să citesc literatura respectivă, plus propria experiență, așa a apărut idea așezărilor ecologice, unde fiecare familie va trăi pe propriul hectar de teren și va fi creată infrastructura socială respectivă.

Citește mai mult: noi.md