ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vaticanul oferă «10 porunci» pentru a proteja mediulAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Sfântul Scaun a dezvoltat Decalogul / Zece Porunci / mediu. Normele de cerinţele de mediu sunt direct legate de dezvoltarea şi dreptatea socială. Episcopul Giampaolo Krepaldi, secretar al Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi "Pace, a identificat document ca o sinteza de un capitol dintr-o carte pe învăţăturile socială a Bisericii Romano-Catolice. Este eliberat în diferite limbi, inclusiv traducerea ruseşti, sub titlul de "Compendiu de doctrina socială a Bisericii".

Episcopul Krepaldi prezentat poruncile sale în timpul Festivalului Internaţional al Mediului, a avut loc recent în Milano şi în alte oraşe din Lombardia, nordul Italiei. Vorbind la Radio Vatican, episcopul a subliniat că scopul de a decalogului - în principal de învăţământ, educative, pentru că "comunităţilor creştine, grupuri şi mişcări trebuie să ştiţi bogăţia învăţătura socială a Bisericii specifice de mediu şi protecţia sa."

Acest document se încadrează în nevoile de astăzi, aşa cum recent în Noua Zeelandă au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului pe tema "Pentru economia cu continut scazut de carbon", a amintit prelatul. Problema de carbon, de asemenea, a vorbit, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, în mesajul său la noi din forum Zeelandă: "Planeta noastră se află sub o dependenţă periculoasă de carbon. Dependenţa de-electrice pe bază de cărbune, a provocat "o creştere semnificativă în prezenţa de gaze cu efect de seră din atmosferă", spune mesajul.

Potrivit Mons Krepaldi, relaţiile economice actuale, în special între bogaţi şi săraci lumi, "nu trebuie să fie privite atât de mult în indicele variabilă, conţinutul de carbon, dar în totalitatea indicelui cu alte mulţi indicatori.

Diplomatul Vaticanului a vorbit şi despre "sărăcia, lipsa de dezvoltare în multe părţi ale pământului, de" multe milioane de săraci, oameni de foame nu au nimic. "

În vara de zile de la Vatican a reamintit, de asemenea, toată lumea din vacanţă că ei şi restul nu uitaţi despre normele de mediu de conduită şi pentru a evita a afecta mediul. Acest lucru a fost raportat de către un ziar australian "Sydney Moning Herald, care în ajunul de la sosirea Papei la Sydney să monitorizeze îndeaproape punerea în aplicare a Sfântului Scaun.

Vaticanul îndeamnă turiştii pentru a reduce sau compensa pentru daunele aduse mediului cauzate de dorinţa lor de a relaxa şi se desface. "Puteţi alege una din două lucruri: să devină un turist, în conflict cu Pamantul sau favoarea ei," - a spus într-o notă difuzate de un alt departament Vatican - Consiliul Pontifical pentru grijă părintească de migranţi şi străini.

În special, ar trebui să ia bagajele turişti mai puţin în avioane şi maşini pentru a reduce consumul de combustibil, planta copaci pentru a compensa emisiile de dioxid de carbon; alege sa se relaxeze acele locuri unde se poate ajunge la cea mai perfectă armonie cu natura.

În 2007, Vaticanul a găzduit o conferinţă ştiinţifică privind schimbările climatice, care a subliniat rolul pe care ar putea fi jucat de liderii religioşi din întreaga lume ", amintind turma sa că dăunează mediului este păcătos."

ecoportal.ru

Marţi, 02 iunie 2009
Vizualizări: 2593

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
72
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
113
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
209
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
259