ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vegetarienii celebri - Joaquin Phoenix

"Joaquin Phoenix - vegan de la vârsta de trei ani!

În 2003, Joaquin Phoenix a participat la realizarea filmului documentar despre vegetarism intitulat "Earthlings", pentru care Moby a înregistrat coloana sonoră.

Phoenix spune despre film:

"Dintre toate filmele la care am lucrat, acesta este cel mai discutat."

"Fiecare persoană care a văzut "Earthlings" îl recomandă altora."

Pentru contribuția sa la acest film, Joaquin a primit premiul Humanitarian Award la Festivalul de Film din San Diego.

De asemenea, este membru al organizațiilor "Pentru Protecția Animalelor" și "Oamenii pentru Tratarea Etică a Animalelor".

Starul filmelor "Gladiatorul" și "Pena lui Marquis de Sade", actorul nominalizat la Oscar, Joaquin Phoenix, a vorbit pentru organizația PETA despre importanța tratării etice a animalelor în viața sa profesională și personală.

PETA: Nu toți sunt conștienți de angajamentul dvs. față de drepturile animalelor. Când ați devenit vegan?

Joaquin Phoenix: Aveam trei ani. Îmi amintesc perfect ziua aceea. Împreună cu familia, pescuiam pe o barcă. Un pește prins se zbatea disperat, apoi a fost aruncat cu forță peste bordul bărcii. Adevărul era evident: așa tratăm animalele pentru a le mânca. O ființă vie, care lupta pentru viață, a murit într-un mod crud. Am înțeles clar asta, la fel ca și frații și surorile mele.

PETA: Care este mâncarea dvs. preferată?

Joaquin Phoenix: Tofu și cât mai mult. Îmi place tot ce este făcut acasă, iar dacă este organic, cu atât mai bine. Iubesc salata tabbouleh făcută din bulgur de grâu. Nici măcar nu am dorința de a mânca produse substituție cu gust de carne. Îmi plac simplu legumele.

De asemenea, port doar haine din materiale artificiale, în special încălțăminte. Îmi amintesc că odinioară singurul tip de încălțăminte pe care îl puteam purta erau tenișii de pânză All-Stars de la Converse, iar acum, se pare că majoritatea încălțămintei este fabricată din materiale artificiale.

PETA: Călătoriți mult. Probabil că este dificil să găsiți restaurante vegetariene și magazine cu haine pe care le puteți purta?

Joaquin Phoenix: Acum zece ani era greu, pentru că nimeni altcineva decât mine nu protesta împotriva blănurilor și nu cerea mâncare vegană, dar acum o poți găsi peste tot, și este excelentă. Abia m-am întors din Toronto, unde există un supermarket superb cu alimente sănătoase. Și chiar într-un mic oraș german, unde am fost recent, am găsit un restaurant vegan.

PETA: Cum influențează principiile etice privind tratamentul animalelor viața dvs. de zi cu zi?

Joaquin Phoenix: Astfel: tratarea animalelor este o parte a vieții mele de zi cu zi. Propriul exemplu este informația pe care o împărtășești cu alte persoane. Prietenii mei, oamenii cu care nu am discutat niciodată despre drepturile animalelor sau vegetarianismul, adoptă un mod de viață vegetarian datorită exemplului meu.

PETA: Afectează atitudinea dvs. față de animale deciziile legate de carieră?

Joaquin Phoenix: Desigur. De exemplu, pe platourile de filmare pentru "Gladiatorul", am declarat că voi purta doar haine din piele artificială. Costumele din "Pena lui Marquis de Sade" au fost, de asemenea, nefăcute din materiale naturale. Stilul meu de viață este o parte din mine, chiar și atunci când lucrez. Întotdeauna discut despre asta cu producătorii, ei respectă deciziile mele și sunt întotdeauna deschiși să colaboreze.

Astăzi, există atât de multe oportunități de a evita tratamentul crud al animalelor, încât ar fi absurd să nu le folosim. În plus, lucrul cu grafică computerizată și animație este mai ușor decât lucrul cu animale vii. Și acest lucru conduce și la schimbări pozitive. Datorită noilor tehnologii, animalele pot fi recreate pe ecran. De exemplu, tigrii din "Gladiator" au fost făcuți astfel.

PETA: Posterele cu imaginea dvs., care anunțau că clubul de noapte SPA nu primește vizitatori în blănuri, au fost afișate în întreaga New York în timpul Săptămânii Modei. Ce părere aveți, au avut un efect?

Joaquin Phoenix: Sper sincer că au avut un efect. Este greu de crezut că mulți încă poartă blană, când este atât de evident că uciderea animalelor pentru blană este pur barbarie. Înșelăciunea este singurul motiv. Uitați-vă la alternativele disponibile. Blana are zilele numărate."

ABONAȚI-VĂ
Joi, 11 aprilie 2024 9:07
Vizualizări: 260

Citiţi de asemenea

Din Seninătate... dintr-o claritate cristalină... și vezi oamenii care aleargă mereu undeva, grăbindu-se să „apuce al lo...
87
Călătorul a întrebat un bătrân:— Spuneți-mi, ce susține boala cronică?— GÂNDURILE... — a urmat răspunsul.— Dar de ce oam...
68
În timpul nopții, deasupra Portugaliei a avut loc o explozie puternică. Acesta este asociată cu căderea unui meteorit, c...
226
Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
525