ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Viitoarele mame, nu staţi întinse pe canapea!Viitoarele mame, nu staţi întinse pe canapea!

 

Toată lumea ştie cum maternitatea ar putea afecta figura dvs. Excesul de greutate, pierderea tonusului muscular la nivelul abdomenului, muşchile pieptului extinse, spatele slab, dureri în şale, varicoza - toate aceste probleme ar putea fi evitate sau cel puţin minimalizate cu ajutorul  fitness-ului. Doctorii  repetă: cât de repede dupa naştere puteti ajunge la vechea formă, depinde de modul, în care aţi petrecut 9 luni de aşteptare a copilului: intinsă pe canapea sau în regim activ.

În plus, procesul de naştere la mame sportive este mai uşor, decât la leneşe: în primul rând, pentru că inima, plămânii şi muşchii antrenaţi în acest moment crucial  ajută şi femeia, şi copilul. Şi în al doilea rând, în timpul exerciţiilor fizice organismul acumuleaza hormonul endorfin, care, ulterior, acţionează ca un fel de analgezic.

Dupa reguli:

1. Antrenamentul  şi mişcarea sunt utile pe tot parcursul sarcinii, cu condiţia că aceasta decurge fără complicaţii. Cu toate acestea, dacă faceţi o înviorare de 15 minute, iar altele 23 ore şi 45 de minute le petreceţi într-o stare de imobilitate, nu va fi nici un efect.

2. Încercaţi să petreceţi mai mult timp la aer liber şi să mergeţi mai mult pe jos, astfel încât să faceţi exerciţii peste o zi şi, desigur, în mod regulat. Durata antrenamentului - 15-20 de minute. Cel mai bun timp: 10-12 sau 16 – 19 ore. Dacă în unele zile nu aveţi nici putere, nici dorinţă pentru sport, faceţi numai acele exercitii, care vă plac cel mai bun şi reuşesc cu uşurinţă.

3. O oră înainte de antrenament, luaţi o gustare. Atunci când în timpul unui antrenament,  organismului îi este foame, el incepe să ardă grasimi, ceea ce în timpul sarcinii nu este de dorit.

4. Activitatea fizică măreşte temperatura corpului, iar supraîncălzirea nu este bună nici pentru mamă, nici pentru făt. De aceea nu faceţi sport într-o încăpere prea umedă sau înăbuşitore, nu vă îmbrăcaţi prea călduros şi constant beţi apă.

5. Contraindicaţii la preocupările fizice în acest moment pot fi obstetrice şi ginecologice (poziţia anormală  a fetului, riscul de avort spontan şi naştere prematură), precum  şi boli grave ale organelor interne (boli cardiace, pneumonia cronică, insuficienţa renală, etc.) În orice caz, va trebui să fie luate în considerare caracteristicile individuale ale fiecărei femei. Ginecologii  socot deosebit de periculoase şi inutile exerciţii la presă, iar sarcina pe muşchii de la picioare şi braţe este binevenită.

6. Înainte de a face exerciţii - consultaţi medicul dvs.

7. Sportul numărul unu în timpul sarcinii - înot. Exerciţii în apă nu apasă pe coloana vertebrală, dar, în acelaşi timp consolidează, în mod efficient, muşchii de la spate şi piept (în timpul sarcinii, centrul de greutate se schimbă, deoarece în scopul de a sustine greutatea fetului, este necesară musculatura puternică din spate. Apă consolidează şi stimulează ţesutul, imbunătăţeşte circulatia sangelui, astfel încât riscul de entorse poate fi minimalizat. În plus, în apă este dificil să vă supraîncălziţi.

8. Nu uitaţi de alimentaţia corectă şi  sănătoasă! In dieta femeilor gravide trebuie să fie 100-120 de grame de proteine pe zi, din care 70-90 g de origine animalieră (lapte, brânză, caşcavală, ouă, carne, peşte). Nevoia de grăsimi - 80 - 100 g, din care nu mai puţin de 20 de grame de grăsimi vegetale, de carbohidraţi - 350-400 de grame pe zi. În plus, organismul mamelor viitoare are nevoie de mai mult lichid.

9. În fiecare zi ar trebui să beţi 6-8 pahare de lichid - cel mai bine suc de legume sau de fructe, apă potabilă şi ceai din plante. Dar băuturile prea dulce ar trebui să fie evitate: în afară de calorii în plus, acestea nu dau nimic organismul dumneavoastră.

În multe cluburi de fitness sunt organizate grupuri speciale pentru viitoarele mame.  Acolo antrenorul monitorizează strict pulsul şi starea generală, predă tehnici de respiraţie corectă şi dezvoltare de flexibilitate, învaţă, cum  să vă relaxaţi. Dintre toate opţiunile de exerciţii , se aleg cele cu ritmul paşnic. O atenţie deosebită este acordată muschilor, care vor fi implicaţi direct  la naştere.

În plus, înscriindu-vă într-un grup pentru femei gravide, veţi fi înconjurată de personae asemănătoare şi veţi putea face schimb de informaţii utile. Îndeplinind toate aceste recomandări, vă veţi pregăti perfect pentru apariţia bebeluşului,  si – un lucru important – veţi păstra forme "prenatale" .

 

 Uglanova Xenia

Sursă cu link pe  TerraWoman.com

Marţi, 14 septembrie 2010
Vizualizări: 2222

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
63
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
325
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
234
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
376