ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Viitorul nostru urbanAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Viitorul nostru urban Probleme nu apar din cauza - faptul că avem ceea ce - nu ştiu
şi de la - faptul că ceea ce ştim, ştim "nu este aşa.
Will Rogers


În partea de sus a listei de ceea ce ştim nu este aşa, mi-ar pune încrederea în faptul că noi - fiind un oraş adevărat şi că, în general - ceea ce un lucru bun, sau cel puţin, astfel încât schimbarea imposibil. În timp ce peste 99% din timpul istoric petrecut pe drumul dezvoltării evolutive ale umanităţii, Homo sapiens a trăit în grupuri mici şi comunităţile lor în domeniu, koi acum considerate a fi sălbatice. În ceea ce priveşte restul de unu la suta din intervalul de timp, am fost în primul rând locuitorii rurale, sau locuiesc în oraşe mici şi aşezări situat, din nou - din nou, în mediul rural. Din perspectiva de o perspectiva evolutionista creşterea rapidă a megacities în secolul XX - o deviere bruscă de la modul natural normale de dezvoltare.

Adepţi a ideologiei urbane ignorat, muşamalizate ţăranii noştri, începând agricole, continuând să se afirme că a) dezvoltarea şi agricultură stabilă nu este un titlu obligatoriu pentru stabilirea şi dezvoltarea unei culturi democratice, b) suntem pe deplin capabile de a furniza structura trântit de oraşe moderne cu alimente, apă, energie , materii prime, transport, locuri de muncă, de divertisment, garantate oportunităţile de reciclare a deşeurilor şi păstrarea securităţii sociale - şi să facem totul până la infinit, c), având în vedere a orasului, spre deosebire de toate celelalte de pe Pământ, există şi o limită maximă, urmată de dezintegrare sau colaps, d) este durata de viaţă urban şi suburban în poziţia de a oferi pe deplin toate nevoile de bază ale umanităţii şi e), astfel încât avizul nu vom schimba. busterizm urbane atent ascunse prin diferite tipuri de pretexte, şi relevanţa şi importanţa trecutului nostru evolutiv, şansele noastre limitate de supravieţuire, încercând să se liniştească (si noi!) Acest caracter nu au un "set o capcană pentru proşti reprezentanţii săi incomode," Am observat o zi biolog Robert Sinshaymer.

Eu propun să se îndoiască de ceea ce a spus el şi tot ceea ce - încă încearcă să dau seama cum tot acest lucru este adevărat, în special în legătură cu chestiuni legate de educaţie şi de conservare a diversităţii biologice. Mai întâi de toate, eu trebuie să se încline în faţa scăzut cifrele, este clar că omenirea continuă să se rătăcească în turme, dar în regiunile de oraşe metropolitane. De exemplu, Statele Unite, ca un superstar superprigorodov de stat, nu a schimbat această tendinţă şi la această zi. În 1950, aproape jumătate dintre americani încă trăia în zonele rurale. Până în 1990, raportul dintre rezidenţii zonelor rurale şi urbane au fost deja mai puţin de 1 la 4 (22,9%), şi doar 1,9% dintre americani trait la ferme. Peste următorii câţiva ani 50% din locuitorii Pământului vor fi locuitorii oraşului, iar cifrele pe care le avem aici, va creste pana la atâta timp cât marea majoritate a populaţiei lumii nu devine populaţiei urbane. Ei bine, deoarece nu este cu aceste cifre şi a noastră "dreptul" de cunoştinţe? Sau nu ştim cu adevărat că - că "greşit"? Ce şi cât timp vom avea nevoie de eforturile de a opri sau chiar pentru a transforma acest proces un total de urbanizare?

Desigur, puteţi crea liste proprii, dar mi include lucruri cum ar fi sfârşitul unei ere de combustibili fosili şi ieftină, ignorând adevăratul cost al daunelor aduse mediului. Laprivind utilizarea resurselor energetice fosile asigurat apariţia şi existenţa unei populaţii vaste urbane, care a dus la -, ca urmare a concentrării sporite a populaţiei - boli, cum ar noi, ca SIDA şi Ebola, şi de a spori fostul, cum ar fi tuberculoza, dar într-o mai activă şi mai persistente virulente forme. Această utilizare a resurselor energetice ieftine a dus la o scădere în capacitatea naturii de a se reînnoi, dispariţia unui număr de populaţii; transformarea în zonele de deşert o dată pe terenuri fertile, despădurirea, eroziunea solului, schimbările climatice, şi mult mai mult, inclusiv radiatiile solare a crescut; oraşe uncontrollability peste o anumită dimensiune, şi, în cele din urmă, o creştere continuă a numărului de cetăţeni care exprimă preferinţa pentru o viaţă în oraşele mici sau zone rurale, unde este punct de vedere economic. Fiind la rândul său, de epoci şi în perspectiva noului secol vin, este greu să accepte faptul că "mult timp înainte de 2030 a continuat tendinţa de creştere urbană şi să le cu alimente pe principiul" sat - oraş "pare sa-si schimbe orientarea acesteia." Cred că problema nu este dacă, se pare că o creştere a oraşelor apar tendinţă opusă, sau nu. Întrebarea este, atunci când se întâmplă acest lucru, cum, cât de curând şi va fi un accident pe termen scurt sau tendinţă stabilă. Cu alte cuvinte, alegerea cu care se confruntă secolul viitor (alegerea de a se întoarce omenirii a mijloacelor de existenţă agricole) ar trebui să fie făcut în mod activ, conştient, cu un simţ al necesităţii sale şi că este - singura alegere posibilă, dacă nu ne-o dorim pentru a evita dezastrul ecologic. Acest lucru ar trebui să fie o alegere, susţinută şi îmbunătăţită de cunoştinţe, aptitudini şi abilităţi.
Care este rolul educaţiei în procesul de soluţionare în zonele rurale? Va fi determinată prin conservarea diversităţii biologice, şi nu va fi, în cea mai mare parte, să fie determinată de faptul că oamenii se întorc să trăiască în ţară, ştiu ce să se aştepte şi ce pot face? Cine va învăţa aceste lucruri? Cultura de mijloace de existenţă agricole, de fapt, peste tot este în dezordine şi declin. Există doar un număr foarte mic de şcoli şi colegii, care au ca scop să dezvolte competenţe şi pună în aplicare cunoştinţele necesare pentru a crea o agricultură stabilă şi de durată. Ca rezultat, moderne liceu slab echipate şi practic gata pentru orice - sau oricare alta, cu excepţia existenţei în cadrul societăţii urbane. În ciuda tuturor vorbesc acum despre modă diversitatea culturii, colegii de artă, şcoli şi universităţi sunt, practic, agenţii culturii urbane omogene. În principiu, există o programă şcolară comună, care, astfel cum a subliniat Wes Jackson, forme de tineret orientate şi disponibilitatea de subzistenţă în urbanism lume. Şi de tineret rurale şi urbane, ne antrenăm în acelaşi mod, formând cetăţenii lor, poftele lor şi cerinţele de aptitudini urban, şi abilităţi, orăşean constiinta, atitudinile, perceptiile despre cererile viitoare a unui locuitor al orasului, cu dependenţa de oraş. Dar dacă viitorul omenirii - un sat mare decât un oraş, ceea ce de cunoştinţe este necesară într-adevăr tinerii de astăzi? Mai întâi de toate, ei trebuie să ştie mult mai mult în acele zone cu care acestea vin acum numai în contact. Cu toate acestea, marea majoritate a competenţelor care vor fi necesare în viaţa rurală post - companie de energie, a fost acum pierdut. Astfel, de exemplu, care spune prietenul meu amiysky, descriind tatăl său:

"Tatăl meu era unul dintre cei rezidenţii zonelor rurale care au toate competenţele necesare şi competenţele necesare într-un ţăran prospere. În plus, el era un fermier şi acest nutritComandantul livym casei, el a fost treierat (aceasta presupune abilitatea de a curăţa siloz de cereale şi maşini - Acest lucru include totul, de la tăiere furaje excizia până în momentul în coajă), Sawyer, horticultor, mecanic - vagon, un tamplar (ştia cum să se proiecteze şi să facem totul - de la dulapuri de haine cu sertare pentru rame sculptate sus de sloturi orare picturi) la un moment dat (când a fost necesare în cadrul economiei), el a fost un fierar, tinichigiu, instalator, dar în acelaşi timp vărsat de albire, folosind un pulverizator de gradina.

Cu toate acestea, abilităţi în afara comunităţii amiyskogo astfel nu mai există. Dar mult mai grave pierderi - o scădere a calităţii minţii umane publice, oferind (sau nu furnizează) disponibilitatea şi cultivarea unor competenţe, cum. Hm, cine ştie cum să facă o varietate de lucruri şi cum să le facă bine, mintea este un complex şi bine organizată, activă, elasticitate, rezistenţă, spirituale şi puterea fizică, care este, care posedă calităţi, cum ar, care sunt practic necunoscute conştiinţei moderne foarte specifice (unele dintre stil a lui Nietzsche "inversat cu handicap, adică conştiinţa dezvoltat la perfectiune o - capacitatea doar loc de mai multe diferite). Aceasta este o minte care poate muta dintr-un material flexibil la altul, de lungă şi largă, de la un obiect la altul, de la masini la biologie şi animale, capacitatea sa de a le distribui pe - proprietate frugal şi economic, pe parcursul zilei . Este mintea cu abilitatea de a proiectarea, construcţia, repararea, în creştere animale şi plante care pot vindeca, sudura, staniu, improvizeze şi coerent "pentru a juca în orchestră, care pot dobrososedstvovat si povesti interesante.

Printre alte lucruri, tânăra generaţie are nevoie de un nivel mult mai ridicat de cunoştinţe despre natură decât cel pe care îl deţine astăzi. Tinerii trebuie să devină mai grijuliu şi grav studenţi a naturii în general şi natura lor proprii, locale, în special. Dacă suntem de a conserva diversitatea biologică, noi trebuie să construim o reţea solidă şi adecvată de alegători, ale căror vieţi depind în mod direct, şi nu au doar un electorat informat, care are o idee vagă cu privire la importanţa biodiversităţii, dar nu ca fiind capabil să - ceva comprehensibil explica de ce depind de el propria viaţă. Astfel de cunoştinţe detaliate despre natura, despre cum să opereze mecanismele naturale care pot apărea ca rezultat al unui studiu atent şi aprofundată a regiunilor sale individuale. În special, aici este ceea ce un fermier şi scriitor femeie Logsdon, spunând posibila includere de pomi fructiferi intr-un peisaj natural:

"Cultiva pomi fructiferi, soarele ca pomii din margini de pădure. In natura acesta este locul unde pomii fructiferi sunt rodirea Ele cresc de-a lungul marginilor de pădure şi nu poate sta de tristeţea pădure deasă.. Un alt avantaj al marginea pădurii, în acea noapte geroasă, padurea este capabil de a deţine Materialul temperatură mai mare ... Pe lângă pomi fructiferi - excelent pentru crearea unui gard viu naturale. În plus faţă de lor evidente, soare şi solntseustoychivosti ele pot deveni o sursă suplimentară de furnizare a erbivorelor pădure pentru a fi fericit pentru a ridica de fructe căzut ... Dar principalul motiv pentru aterizare pomi fructiferi de-a lungul marginilor de pădure este că, bazat pe experienta mea, aceste copacii sunt mai puţin afectate paraziţi obişnuiţi de grădină, mai degrabă decât copaci plantaţi în mod tradiţional de obicei.

Acest lucru este util de cunoştinţe. Această cunoaştere, prin care creşte valoarea şi importanţa diversităţii biologice. Această cunoaştere, care contribuie la "integritatea, stabilitatea şi frumuseţea peisajului de tarifare existenteminime de cost. Această cunoaştere a venit ca un rezultat de dragoste şi ataşament faţă de un loc special, ca urmare a necesităţii de a imaginat o viaţă în acest loc şi încă înţeleagă că diversitatea biologică creşte calitatea vieţii în cel mai deplin sens al cuvântului. Acesta nu este conceput ca un program pe scară largă sau proiect global, au fost pur şi simplu acţiunile întreprinse de către actualul proprietar si o adevarata placere. În plus, este această cunoaştere, care sunt necesare pentru proiectarea şi crearea unui peisaj ecologic integrat, care include ferme bine organizate, paduri, locuri de faunei sălbatice, a florei şi faunei diverse, actualizate tehnologiile energetice, drumuri, o reducere semnificativă a valorii şi a tehnologiei agricole natural şi armonios încorporate în ecosistem. De fapt, un model real, capabil să asigure dezvoltarea în continuare a societăţii, pur şi simplu nu există, deoarece, inter alia, populatia secolului al XXI-lea lume va creşte de la 5.5 la 12 miliarde.

Aptitudini şi abilităţi necesare pentru a crea o economie stabila agricole, nu de mult diferite de cele necesare pentru reorganizarea oraşului (într-o dimensiune mai acceptabile şi forma). Acest program implică, de asemenea, utilizarea a mai extinse "know - how, mult mai mult bazată pe cunoaştere a naturii, gândirea ecologică şi flexibilitate în conştiinţa publică. Peisaj urban trebuie să devină mai biologic divers, cu o multime de peri-ferme, grădini, drumuri verzi, zone umede, parcuri, păduri şi zone pustie. Cât de mult va urban sau rural, depinde de întrebarea de bază - în cazul în care tinerii să dobândească cunoştinţele necesare cu privire la dispozitivul de astfel de lucruri?

Un răspuns la această întrebare interesantă este propusă în activitatea de profesor la Universitatea Rutgers, Michael Hamm, care a fost creatorul si organizatorul programului "oraş grădină" pentru copii, adolescenţi şi adulţi, locuitorii din New Brunswick (New Jersey). Programul Hamm include difuzarea cunoştinţelor despre gradinarit, compostare, cultura, agricultura, despre alimentaţia corectă şi a îngrăşămintelor, cunoasterea mediului, precum şi prin marketing direct, şi ajută la interior comunitatea oraş pentru a monitoriza calitatea de o parte suficient de mare de alimente. În primul an (1993) cetăţenii au crescut mai mult de 5.000 de kilograme de legume proaspete, fructe si verdeturi, din care 1.000 de lire sterline au fost trimise la cantina pentru saraci si centre pentru vârstnici. Hamm intenţionează să-l distribuie în alte oraşe din New Jersey, inclusiv Newark şi Emby Peres. de sprijin direct şi a participării active la acest program - acesta este un domeniu mare pentru munca practică de colegii şi universităţi. Faptul că acest program şi copii, şi adulţii sunt implicate într-un proces educaţional unic, implică o oportunitate reală pentru o schimbare pozitivă în modul deurbanizatsii astăzi societăţii, în cazul în care lipsa de cunoştinţe nu depinde de vârstă.

Un alt răspuns la această întrebare a fost dat Malabar Farm (lângă Mansfeld, Ohio) in 1939, suficient de bine cunoscut scriitor Bromfildom Louis, care a fondat Malabar ca o demonstraţie - un centru de experimentală. După moartea sa în 1956 Malabar dobândit statutul de Parcul National, Ohio. Astăzi, seminţe, o dată plantate da Bromfildom de fructe. Conceperea Malabar ca un "centru de învăţare pe tot parcursul vieţii pentru viitor", el sa concentrat pe probleme de agricultură şi de conservare a naturii. Fiecare oraş, regiune, sector necesită astfel de instituţii şi organizaţii, emergente şi în curs de dezvoltare fundatia pentru societate agricolă viitoare, şi ştie cum ar trebui să se facă şi de ce.

Deoarece lumea este menit să fie toate - după Ageconomice sau aproape nu mai puţin de cultura urbana din agricultura, cultura, terenuri devine din ce în ce mai necesare pentru un număr tot mai mare de oameni. Sociologul britanic Raymond Williams a rostit o dată pe acest subiect:

"Dacă noi toţi - încă mai doresc să supravieţuiască, trebuie să dezvolte şi să extindă noastre agricole tehnologie working abstractizare. Şi apoi general ideea agricole pierdut o va arata societate nu doar un fel de, dar şi în contradicţie directă cu formă eficientă de viitorul nostru, în cazul în care locul de muncă cu terenurilor şi a terenurilor vor deveni mai mult decât necesare şi esenţiale.

David W. Orr
Traducere Apollinaria Zueva

Miercuri, 31 ianuarie 2007
Vizualizări: 3067

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
224
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
191
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
127
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
194