Virginitatea ca un fenomen în viața noastră. Partea 2
Faptul este că noi gândim cu concepte – în fel de legătură între cuvânt și imagine. De exemplu, cuvântul "ceapă" la unii creează o imagine de ceapă de bucătărie, la alții – de ceapă verde din grădină sau un arc, etc. O altă variantă apare atunci când conceptul pur și simplu nu există ca atare. Un exemplu bun este conștiința. Pentru persoanele care în mod deliberat au uitat ceea ce este sau care nu pot distinge în mintea lor această noțiune, ea parcă lipsește, nu există. Și cât nu am vorbi despre ea, ei vor susține că conștiința este invenția moraliștilor. Sau în cazul în care pentru o persoană în viața nu este nimic mai important decât instincte, atunci ea va dovedi cu spume la gură că Sigmund Freud a avut dreptate determinând natura omului, iar astfel de oameni, cum ar fi L.N. Tolstoi, sunt niște visători care au descris frumos instinctul de supraviețuire a speciei. De aceea sensibilitatea are un rol foarte important în comunicare. Și anume virginitatea "protejează" sensibilitatea curată în comunicare.
Apare o întrebare logică:
3. Cum pierderea virginității (în sensul de deflorare) poate afecta sensibilitatea psihică umană ?
Actul sexual este o experiență emoțională foarte puternică și plăcută. În momente de astfel de experiențe, viața se simte bogată, plină de bucurie și armonie. Acest lucru este normal, deoarece actul sexual este actul de creație a vieții, ritualul sacru de procreare. Omul nou este unul dintre cele mai bune lucruri pe care omenirea poate crea în această lume. Și Dumnezeu a conceput lumea astfel, încât procesul este plăcut pentru om.
Oamenii care au simțit o dată o astfel de experiență puternică o compară (de multe ori inconștient) cu o viață obișnuită. Deseori cu viața unui adolescent încă nepriceput căruia ea pare groaznică și nu corespunde așteptărilor. În plus, cultura noastră nu predă cum omul să facă o alegere potrivită, ceea ce duce la tot felul de mici schizofrenii. De exemplu, unui băiat dintr-o familie ortodoxă i-a plăcut o fată musulmană. Conflictul intern va apărea neapărat (în cazul în care cultura activității mentale este ineficientă), deoarece el iubește părinții săi (care pentru un motiv sau altul nu sunt sensibili la variațiile de dragoste ale fiului lor) și această fată nu-i este indiferentă. Este o dorință pentru două lucruri reciproc simultane și opuse, se formează un psihic divizat, o schizofrenie, generatoare de stres. O alegere potrivită este cea care nu intră în contradicție cu conștiința. În cazul în care o persoană a făcut o alegere în conformitatea cu conștiința, ea nu s-ar deranja cu gândul: "Poate că am făcut ceva greșit?". Pentru ea va fi clar că, dacă totuși există un conflict, acesta apare pentru că cineva altul nu trăiește în conformitate cu conștiința, și deja nu este o probleme personală umană, care generează o depresie. Adoptarea unei astfel de abordări la alegeri de viață conduce la faptul că apar oameni cu principii, cu morala lor, și nu doar niște marionete instruite de o anumită subcultură (cum ar fi morala creștină sau altă etică corporativă (tip de mentalitate "zombie-biorobot"). Acest tip de principialitate nu este profitabil pentru societatea de consum. Prin urmare, subiectul în cauză este de obicei trecut sub tăcere sau înlăturat cu alte teorii iluzorii că fiecare om ar trebui să aibă un mentor, un guru, iar gândirea independentă, fără a impune o autoritate, este imposibilă. Astfel autoritatea adevărului este înlăturată cu adevărul autorităților.
Și o astfel de viață chinuie omul care nu trăiește sub dictatura conștiinței, în armonie cu cosmosul și Dumnezeu, care nu poate face o alegere, nu poate percepe relațiile cauzale și influența propriul psihic. Stresul periodic este prezent mereu, iar toată lumea vrea să fie fericită. Și dacă nu folosiți preparate chimice care provoacă producerea endorfinelor (alcool, marijuana și alte droguri), atunci drogul care oferă un sentiment de completitudine și bucurie a vieții va fi sexul.
Se pare că, în loc de a rezolva problemele lor, a ajuta pe alții a soluționa problemele lor și a deveni o personalitate cu drepturi depline, oamenii devin dependenți de narcomanie emoțională. Fără a retrăi un sentiment de plinătatea vieții, ei căută o experiență emoțională în sex și sensibilitatea omului dezvoltă anume astfel de experiențe puternice care se referă doar la o copulație dorită. În loc de a atrage atenție la subtilitatea sentimentelor personale sau psihicul altor persoane, în scopul de a fi împlinit ca o persoană și a întemeia relații normale cu alte persoane, în general, și cu persoana iubită, în special, oamenii își petrec timpul în căutarea și obținerea satisfacției pe termen scurt.
Desigur, există mulți parametri cu ajutorul cărora oamenii determină dacă ei doresc sau nu să manifeste o inițiativă cât privește începutul și aprofundarea relațiilor. Pentru mulți oameni nu este importantă personalitatea altui om și criteriul principal este compatibilitatea la domiciliu, comoditatea și confortul în serviciul reciproc, dar există oamenii care doresc să-și găsească anume partener de viață cu care vor întemeia cea mai profundă comunicare personală. Însă problema este că pentru acești oameni ierarhia obiectivelor de comunicare personală este extrem de importantă, și în ea implicit pe primul loc stă satisfacția sexuală, în sensul în care l-am definit mai devreme . Percepția senzorială mai mult îndeplinește obiectivele implicite.
Pentru a înțelege dacă personalitatea omului este mai importantă vă propunem să răspundeți la întrebarea dacă veți fi cu acest om chiar și în cazul în care nu veți avea o relație sexuală cu el.
Deci dacă într-adevăr avem nevoie de om, atunci avem nevoie și de sensibilitatea specifică, pentru a distinge toate detaliile de stare de spirit și pentru a comunica la un nivel mai profund decât percepția stereotipă. Înțelegerea dintre două persoane apare atunci când inteligența și sentimentele sunt dezvoltate la un maxim de posibilități. Prin urmare sentimentele fără minte sunt oarbe și haotice, iar mintea fără sentimente nu este capabilă de creație.
În mod natural, apare întrebarea – dacă depravarea are un impact negativ , atunci cum:
4 . Virginitatea are un efect pozitiv asupra sensibilității umane?
O relație nu poate fi construită în cazul în care sensibilitatea este deplasată spre instinctele sexuale. Virginitatea protejează sensibilitatea de la dezvoltare doar în domeniul instinctelor sexuale până la vârsta adultă a personalității.
Actul sexual ar trebui să fie o continuare, o dezvoltare a relațiilor de două persoane adulte care construiesc o familie, din care crește o nouă umanitate.
Virginitatea permite unei persoane să rămână sensibilă și să formeze propria personalitate atâta timp, cât psihicul nu va deveni stabil și omul ar putea crea o familie puternică. Aceasta sensibilitate este un proces de comunicare când oamenii înțeleg toate subtilitățile. Cu timpul numărul de persoane sensibile crește, iar cu apariția mijloacelor de comunicare și în special pe Internet - crește în mod semnificativ.
5 . Ce să facă cei care nu sunt virgini?
Începând cu momentul curent ei trebuie să-și preia controlul asupra psihicului și cu ajutorul lui Dumnezeu să elimină toate ideile inconștiente. Una după alta, să elimină toate programele virusate pentru a restabili psihicul lor, până la punctul în care relația este aliniată inițial pe termen lung, pentru toată viața, pe principii de tandem ai activității mentale. Și pentru a scăpa de o sortare exagerată, este nevoie de a schimba în mod conștient percepția senzorială în direcția profunzimii personalității la o altă persoană.
Oportunitatea de a învăța se descoperă omului atunci când el acceptă faptul că Dumnezeu este unic pentru toți oamenii care trăiesc în lume și comunică cu fiecare, răspunzând prin circumstanțele vieții la rugăciunile și gândurile oamenilor. Și dacă o persoană are o dorință sinceră de a învăța ceva, atunci Dumnezeu va ajuta în căutări, sau va explica de ce o anume căutare este nejustificată sau dăunătoare pentru om. Totodată ar trebui să înțelegem că circumstanțele vieții nu reprezintă niște semne în formă de fulgeri , cutremuri și alte aluzii "subtile".
Limba vieții poate fi foarte versatilă și diferită pentru fiecare persoană.
Noi nu negăm statistici și legi obiective comune tuturor oamenilor, dar credem că fiecare ar trebui să construiască personal viața, fără nici un fel de îndrumări și ierarhii de tip elev - profesor, deoarece suntem cu toții profeții egali unul față de altul. În plus, aceste lucruri creează un fel de dependență intelectuală, atunci când unii oameni se obișnuiesc să trăiască așa cum le spun alții , fără a conștientiza evenimentele. În opinia noastră, fiecare gând trebuie să fie simțit și fiecare sentiment înțeles . Anume atunci se poate vorbi despre gradul de adecvare al omului. Fiecare, dacă dorește, urmează să determine în mod independent problemele sale și să găsească o modalitate pentru a le rezolva.