ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Vis despre armonie



Vis despre armonie



Într-o zi o cunoscută doamnă extrasens mi-a spus: “Înainte lumea era plină de magie, însă la un moment dat, omenirea s-a pomenit la răscruce  - o lume de magie sau o lume a maşinilor. Maşinile au câştigat. Cred că este un drum greşit şi, mai devreme sau mai târziu, va trebui să plătim pentru această alegere”.  Astăzi, amintindu-şi despre aceasta, am înţeles că cuvântul "magie" ar trebuit înlocuit cu altul, mai uşor de înţeles, cu cuvântul "natura" - şi totul spus devine adevărul sfânt.

Maşinile au biruit natura şi ne-au inghiţit pe noi, creatorii lor. Problema este că suntem vii. Oasele şi carnea. Pentru a supravieţui, trebuie să fim ajustaţi la ritmul Universului, ci nu – la cel de ştiri sau de blocaje de trafic.

Anume din acest motiv revenirea la natură ne oferă o stare extatică (starea extatică rezultă prin concentrarea intensă a minţii asupra unei realităţi supreme (divine) – trad.)

 Fiecare dintre noi are câteva astfel de amintiri, care sunt păstrate în inimă ca un tezaur. De aceea oamenii tind să ajungă acolo, unde nu există nici zgomot de maşini, nici lumina de lămpi sau lanterne. De aceea, japonezii recrează migălos în grădinile lor natura sălbatică fără linii drepte şi desene geometrice precise. "Pe căi directe merg spiritele celor morţi”, - spun ei, construind potecile şerpuite din bolovani plaţi. Când ne aflăm în peisajul natural, căpătăm puteri de la stihii – soare, pământ, apă, vânt. Şi apoi revenim în cutiile de piatră zgomotoase. "De ce se întâmplă aşa, – mă întreb de fiecare dată, - de ce trebuie să mă întorc înapoi?"

Aspectul exterior al oraşului modern tot mai puţin seamănă cu mediul natural, în care ar trebui să trăiască Homo sapiens, şi acest lucru duce la tot felul de boli nervoase, stresuri, insomnii. Din acest motiv, este firească dorinţa orăşeanului, prin orice mijloace, - fie că este vorba de o poză cu peisajul rural pe masa de lucru, fie de nişte excursii regulate în afara oraşului - să-şi diversifică mediul lui vizual.


Oraşul este patria mea. Acesta devine tot mai toxic, însă eu nu-l pot părăsi, fără a încerca de a-l sălva. Două evenimente pasionează omul modern, îndeosebi, pe orăşeanul: tehnologii şi divertismente. Tehnologiile schimbă treptat oraşul, uneori spre mai bine, însă spre regret, de cele mai multe ori, - invers. Divertismente, care cu ajutorul tehnologiilor sunt la dispoziţia tuturor, împiedică oamenilor să înţeleagă starea reală a lucrurilor - în lume şi în propriul lor cap. Când aceste două elemente se intercalează, situaţia devine şi mai confuză. Recent am citit ştirea că oamenii de ştiinţă au descoperit că compuşii chimici folosite în viaţa de zi cu zi, sau ca îngrăşăminte (în special, pesticide), feminizează sexul masculin. Scade numărul de hormoni de sex masculin, se reduce dimensiunea organelor sexuale şi nivelul de funcţionare al acestora.

Visez la timpul, când tehnologiile vor fi limitatate la necesitate şi oamenii vor coinştiza alegerea referitor la petrecerea zilelor de odihnă la vilă sau acasă în faţa computerului. Voi încerca să trasez linia de demarcare şi să împart cadouri de ştiinţă în utile şi dăunătoare pentru sănătatea umană. Ca orice creaţie a lui Dumnezeu, chiar şi creată de oameni, tehnologia nu este un rău absolut, cum afirmă unii sectanţi, arzînd paşapoarte şi retragându-se în pustie. Însă există un adevăr în cuvintele lor: practic orice mecanism care funcţionează pe energie electrică, începând cu becuri, creează în jurul lui un câmp electromagnetic, care este în rezonanţă cu câmpul electromagnetic al omului şi treptat îl distruge. Prin urmare, orice mecanism provoacă daune ... dar, uneori, beneficiile muncii lui depăşesc răul, deci nu este nevoie să distrugem maşini, putem să limităm rezonabil folosirea acestora în viaţa noastră. Cu atât mai mult că câmpul energetic uman poate fi recuperat în perioade de odihnă.

În mediul de acasă este cel mai bine să evităm aparate care funcţionează constant, şi dacă acestea sunt absolut necesare, să nu stăm lângă ele pentru mult timp. Printre cele mai distructive aparate electrice sunt cele ale căror activitatea este însoţită de zgomot: pompe, frigidere. Zgomotul de asemenea conţine valuri care rezonează cu câmpul omului. O idee bună este să reducem treptat timpul când ne uităm la ecran - fie că este vorba de monitor sau TV. Să nu purtăm cu noi dispozitive, în special, telefonul: mobilul fonează mult mai mult decât un dispozitiv simplu, pentru că trimite mesaje şi le acceptă, deci, funcţia lui este asociată cu radiaţii puternice. La ziua de azi este confirmat faptul că utilizarea frecventă a unui astfel de telefon poate provoca cancer de creier, de glande salivare şi de alte domenii de cap, adiacente la urechi. Printre deosebit de periculoase pot fi menţionate cuptoare cu microunde, care emit de la sine, precum şi satură cu vibraţiile lor alimente pe care le pregătesc.

Un alt dăunător masiv – chimia de uz casnic. Din păcate, orice compus chimic artificial este dăunător. Coloranţi, "identici cu cei naturali", mai devreme sau mai târziu, vor duce la alergii, diabet şi alte complicaţii de sănătate. Ca şi în cazul dispozitivelor, uneori există mai mult bine, decât rău. Deşi produsele alimentare, desigur, trebuie să fie libere de ingrediente artificiale, drogurile sintetice au salvat şi vor salva nu o viaţă.

Deci alimente fără compuşi chimici, medicamente - cu chimie, dacă fără medicamente nicidecum. Rămâne chimia de uz casnic. Ea se descurcă bine cu sarcina de curăţare, dar totuşi respirăm cu ea! Cel puţin, cei care suferă de alergii, migrene, astmul bronşic şi alte probleme respiratorii trebuie să evite chimice de uz casnic, sau să procure compuşi care nu conţin substanţe artificiale - acestea sunt şi chiar la Moscova.

În mediul social puţine lucruri putem face, dar aş dori să fie în jurul nostru mai puţină publicitate care nu este altceva decât o violenţa de vedere şi de auz. Mai trist este când publicitatea este răspîndită în tren sau în maxi-taxi, - pentru a astupa informaţia nedorită, nu avem decât să includem aparatul propriu - un player sau un telefon. Ar fi corect să limităm prin lege numărul de publicitate vizuală în locuri publice şi să interzicem cea sonoră.

Internet-ul pe jumătate este umplut cu orice prostii, care sunt deosebit de periculoase pentru copii şi tineri... aş dori să împart site-uri pe categorii şi să fie introdusă procedura specială de acces la sit-turi porno ...


Aş dori, de asemenea, să fie evitată expunerea la o radiaţie inutilă - acum, de exemplu, la Domodedovo toţi pasagerii trec roentgen. Desigur, roentgenul este mai uşor decât căutarea, dar de ce să nu să fie milă de oameni? Zborurile înseşi sunt expuse unei doze de radiaţii, şi, probabil, reflectând la rece, vom înţelege că ar fi mai bine să nu mărim această doză. În plus, au apărut avioane, în care fiecare persoană are ecranul propriu – acesta este montat în partea din spate a scaunului dinainte. El expune persoana unei radiaţii nu numai dinainte, dar şi din spate! În plus, acesta nu poate fi dezactivat! Acest serviciu obsesiv şi insistent se oferă ca o creştere a confortului pasagerilor.

Aerul este necesar pentru oameni. Şi aş dori să fie mai puţin stricat de eşapamente şi emisii în urma proceselor de producere toxice. Pe bună dreptate, aş dori să menţionez că dezvoltarea nanotehnologiei ar putea duce la o schimbare radicală în filtrarea gazelor de eşapament – se creează un nou tip de filtre, care sunt de 3 ori mai bune decât cele vechi, şi ocupă mai puţin spaţiu. Pentru a polua mai puţin natura cu deşeuri în urma reciclării gunoiului, trebuie să reducem producerea lui – să utilizăm metode vechi: să învelim mărfuri în hârtie în loc de polietilenă, de exemplu.

Odată i-am pus întrebare profesorului, B.K.S. Iyengar: unde se duce lumea noastră? El a răspuns: "Acolo, de unde bate vântul". Deci, haideţi să creăm un vânt care ne va duce acolo, unde am vrea să ne aflăm!

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Luni, 12 iulie 2010 9:25
Vizualizări: 2380

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
186
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
281
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
417
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
465