ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Voluntarii de mediu au organizat în Moldova Jocurile Curate

În Moldova au fost organizate cu succes ”Jocurile Curate” - o competiție în echipe de curățare a zonelor naturale de gunoi și separarea deșeurilor. Evenimentul a fost organizat în ultimele zile călduroase ale lunii noiembrie de Fundația EcoDava. 


La eveniment au participat circa 30 de ecovoluntari, care în scurt timp au curățat o porțiune de pădure din Valea Trandafirilor, în apropiere de dig. Au adunat peste 80 de saci de gunoi și au petrecut timpul foarte distractiv.

Unul dintre liderii echipei "Taborul Mamei Pămînt", Vladislav Sanduleac, a declarat pentru Noi.md că "Jocurile Curate" sînt competiții în echipă foarte interesante, distractive și dinamice de colectare și sortare a gunoiului, care se desfășoară în 28 de țări din întreaga lume și au devenit finaliști internaționali și învingători naționali în cadrul celui mai important premiu mondial pentru dezvoltare durabilă Energy Globe Award.

Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Naționale Voevod, și Tatiana Marian au vorbit despre importanța Jocurilor Curate în implicarea tinerilor în problemele de mediu, în timp ce Victor Sandu de la Ecodava a oferit instruiri practice pentru alte organizații de mediu din Moldova: Pădurea Noastră, Taborul Mamei Pamînt și Час чистоты.

Iar după jocuri, toți participanții la eveniment au fost serviți cu ceai și plăcinte și a avut loc premierea cîștigătorilor.

"Jocurile Curate" au reușit să unească voluntari de diferite vîrste, de la cei mai tineri pînă la cei în vîrstă, ceea ce are un impact pozitiv asupra continuității generațiilor și creează un teren excelent pentru educația ecologică a tinerei generații.


ABONAȚI-VĂ
Joi, 09 noiembrie 2023 8:11
Vizualizări: 1727

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
178
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
252
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
258
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
272