ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În această închisoare, deţinuţii îşi cresc singuri produsele alimentare

Deţinuţii lucrează, primesc salarii, îşi reduc termenii de detenţie şi îşi cresc propriile alimente, care de asemenea, sînt folosite în scopuri caritabile.

Această activitate permite reducerea cu 1% a nivelului de recidivitate printre condamnaţii, care participă la creşterea legumelor.

Cînd apare o alternativă durabilă, ce înlocuieşte rutina şi obiceiurile unui grup de oameni, este minunat.

În închisoarea braziliană din oraşul Uberlandia, deţinuţii şi cresc propriile produse alimentare, iar pe teritoriul închisorii este o întreagă livadă.

În fiecare lună, aici sînt produse peste 400 de lăzi cu legume, fapt ce permite implicarea în lucrările agricole a unui grup de 15-25 de deţinuţi pe zi.

Ei au creat, de asemenea, un sistem pentru colectarea apei de ploaie, cu păstrarea unei cantităţi mari de apă pentru creşterea unui şir de culturi.

Această activitate, în conformitate cu decizia Consiliului Departamentului Administraţiei Penitenciarelor (SUAPI), permite reducerea cu 1% a recidivării printre deţinuţii care participă la creşterea legumelor.

Aici sînt crescute salată, varză, ruccola, castraveţi, broccoli, muştar, unele plante medicinale şi copaci fructiferi.

Totul este coordonat de către angajaţii penitenciarului.

Potrivit directorului închisorii Hose Francisco Pereira, securitatea în viaţa cotidiană de asemenea a fost îmbunătăţită datorită activităţii puşcăriaşilor în grădină.

Condamnaţii care lucrează în grădină primesc 591 de lire braziliene pe lună (circa 160 dolari SUA) pentru lucrul său. Mai mult, deţinuţii mai obţin şi reducerea termenului de detenţie.

10% din cele produse sînt livrate în raioanele sărace din Uberlandia şi alte oraşe din apropiere, precum şi familiilor sărace, ce trăiesc în apropierea închisorii.

Citiţi de asemenea

    Secolul XX a trecut sub lozinca: "Noi nu putem aştepta favoruri de la natură. Scopul nostru este de a le l...
8479
"Dacă sînteți în depresie, înseamnă trăiți cu trecutul. Dacă sînteți îngrijorat, înseamnă că trăiți cu viitorul. Dacă sî...
337
Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova a realizat o acțiune ecologică în preajma lacului din...
337
Cosmoprof Worldwide Bologna este una dintre cele mai mari expoziții B2B dedicate industriei frumuseții, în cadrul căreia...
667