ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Germania se construieşte cel mai mare complex locativ pasiv din lume

Heidelberg Village este un complex rezidenţial cu acumulatoare, proiectat de arhitectul Wolfgang Frai. Complexul are 162 de locuinţe şi este plin de la fundament pînă la acoperiş cu componente ale dezvoltării durabile, inclusiv vor fi şi acoperişuri verzi şi grădini verticale.

Arhitectul construieşte case pentru oameni de diferite generaţii, în care formatul apartamentelor fără bariere (de la un dormitor pînă la apartamente pentru familii din 45- oameni) cu balcoane separate se combină cu condiţiile moderne de trai şi cu relaţiile de bună vecinătate. Fiecare apartament va avea propriul balcon.

Complexul este energoeficient, aici va fi utilizată din plin energia solară şi sistemele moderne de ventilare. Grădinile verticale şi acoperişurile verzi, în afară de funcţia estetică purifică aerul, servesc pentru creşterea plantelor şi reduc stresul.

Tot aici sînt create oportunităţi pentru micile afaceri, prestarea serviciilor, necesare locuitorilor din Heidelbert Village. De exemplu, cafenele, magazine, asistenţa gerontologică profesionistă sau pentru persoanele cu posibilităţi reduse.

Frai construieşte conform principiului Five-Finger-Principle, potrivit căruia ecologia, accesibilitatea, integrarea, inovaţia şi rentabilitatea sînt parte a procesului.

Construcţia se va încheia în 2017.

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
127
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
132
O familie își petrecea ziua la plajă. Copiii înotau în mare și construiau castele de nisip. Dintr-o dată, în depărt...
201
Importanța punctului feng fu este pur și simplu unică, iar un rezultat atît de impresionant nu ar exista dacă nu ar fi...
205