ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Olanda vor fi construite drumuri din deșeuri plastice

Tehnologia drumurilor este elaborată, în prezent, de către compania de construcții din Olanda „Volker Wessels”, specialiștii căreia propun să construiască drumuri din plastic. Se propune extragerea materiei prime din oceane, unde deșeurile aruncate de oameni deja forează insule artificiale.

De regulă, drumurile moderne sunt construite din asfalt și beton, care este scump. Traseul viitorului, denumită Smart Highway, a fost construit în apropierea orașului Osso.

Drumul din plastic poate servi de trei ori mai mult decît unul din asfalt. La mișcarea automobilelor pe acest tip de carosabil, roțile automobilelor vor produce mai puțină gălăgie. În opinia reprezentanților companiei, noua tehnologie va permite reducerea cheltuielilor și sporirea durabilității magistralelor. Procesul de construcție a drumurilor din plastic va dura cîteva săptămîni, dar nu luni, ca în cazul traseelor din asfalt. Pentru aceasta e nevoie doar de nivelarea unei suprafețe cu nisip.

Potrivit inventatorilor, noile drumuri, practic, nu vor avea defecte și vor permite curățarea oceanului mondial, în care s-au acumulat o cantitate înspăimîntătoare de polimeri. Deocamdată a fost deschis un segment experimental de drum cu lungimea de 500 de metri.

Nu este exclus că savanții vor găsi, în sfîrșit, metoda de utilizare a miliardelor de tone de deșeuri din plastic, ce poluează planeta.

Precum menționează autorii proiectului, drumul va avertiza șoferii despre oscilațiile de temperatură. De exemplu, în cazul pericolului de polei, pe asfalt va apărea un fulg luminiscent, iar dacă carosabilul este uscat – va apărea soarele.

Deși reprezentanții companiei recunosc că se află doar la început de cale, deja este cunoscută prima platformă pentru testarea noului drum din plastic. Aceasta va fi orașul Rotterdam, autoritățile cărora sunt receptive la proiectele ecologice.

В Нидерландах будут строить дороги из пластикового мусора

В Нидерландах будут строить дороги из пластикового мусора

В Нидерландах будут строить дороги из пластикового мусора

 

Sursa: veganstvo.info

Miercuri, 13 aprilie 2016
Vizualizări: 2724

Citiţi de asemenea

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” au desfășurat o acțiune ecologică în capitală, unde au acumulat circa 50 de sac...
70
Din cele mai vechi timpuri, levănțica era considerată un elixir minune cu proprietăți terapeutice uimitoare. A luat nașt...
74
Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
61
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
369