ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Yoga la armatăYoga la armată

 


În această toamnă, în armata americană a început o reformă imperceptibilă, dar foarte semnificativă: în loc de crosuri şi strângeri acum dimineaţa militarilor SUA se propune de a face yoga şi pilates (metoda pilates incorporeaza beneficiile aerobicului, ridicarilor de greutati, Tai Chi-ului si meditaţiilor yoghine - trad.) În loc de entrenament de forţă obositor, o tehnică meditativă de relaxare si o gimnastică de est sofisticată. De ce? Este surprinzător, dar yoga se consideră o disciplină mult mai eficientă în ceea ce priveşte lupta împotriva excesului de greutate. Dar nu este doar vorba de el.

Mulţi sunt interesaţi de întrebarea: (!) cum practicile indiene, spirituale şi paşnice, se pot combina cu ordinea de zi  a oamenilor, care cu nu atât de mult timp în urmă au depus jurământul militar? La Pentagon nu s-au preocupat de această problemă şi au decis că, soldaţii au nevoie de yoga din cauza motivelor destul de obiective şi, chiar lumeşti, dacă am putea spune aşa.

În primul rând, soldaţii americani au devenit extrem de mâncăcioşi. Problema, cu care se confruntă majoritatea americanilor, a afectat, de asemenea, şi rândurile forţelor armate. Militarul american este angajat într-o mulţime de exerciţii fizice, dar, totodată, consumă alimente cu prea multă grăsime şi cu proteine grele, de aceea  multor dintre ei este peste puteri să rezolve problema de suprapondere. Yoga, după cum se ştie, normalizează metabolismul şi reduce forţa de atracţie la grăsimi şi la calorii excesive.

"Produse, care primeşte soldatul în armată, îl transformă într-un om greoi", - a declarat generalul locotenent Mark Hertling, care supervizează pregătirea de bază a recruţilor. Potrivit acestuia, yoga  este necesară nu numai fiecarui militar, ci şi întregii naţiuni. "Această problemă se referă nu numai la armată. Este o problemă naţională, - a spus expertul.

Yoga oferă o modalitate de a calma mintea si corpul şi a insufleţi cuminţenie - cu ajutorul asanelor elevii disciplinează corpul, îl fac mai armonios. Armonia completă poate fi obţinută atunci când a treia parte  - sufletul - gestionează viaţa umană, iar trupul şi mintea îşi cunosc locul lor modest.

Dar nu este vorba doar de excesului de greutate. Medicii militari  asigură: Yoga ajută la dezvoltarea flexibilităţii şi agilităţii, precum şi la cordonareai motorie şi viteza de reacţie. Toate aceste lucruri sunt deosebit de necesare soldaţilor la tragere la ţintă în procesul de instruire militară. În plus, abilităţi de yoga reduc riscul de rănire în timpul unui exerciţiu de antrenament. Experţii indică faptul că,  în timpul lecţiilor de yoga soldaţii însuşesc mai multe capacităţi de  luptă pe teren accidentat (cum ar fi în Afganistan), decât la o cursă de crosuri. Despre problemele actuale cu traumatism spun şi datele statistice. Generalul Hertling numeşte cauza acestor cifre deprimante exerciţii insuficiente, băuturi, pline de zahăr. O altă problemă relativ nouă - băuturi energizante, care reduce cantitatea de calciu şi fier în sânge, responsabili pentru puterea oaselor.

Mai departe - mai mult. În 2011, armata americană va folosi acupunctura şi meditaţia. Potrivit savanţilor militari, şi una şi alta ajută soldaţilor să suporte mai bine durerea.

Un alt lucru frumos: soldaţii, care practică yoga, au devenit mai calmi, sunt respectuoşi faţă de recruţi. Experţii notează o îmbunătăţire generală a relaţiilor printre miltarii, care fac yoga.

Pentru pace în întreaga lume ar trebui ca meditaţia şi practici de respiraţie să fie predate şi politicienilor.

 


Sursa

Vineri, 05 noiembrie 2010
Vizualizări: 2996

Citiţi de asemenea

Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
185
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
277
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
295
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
371