ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Yoga secolului XXI şi-a pierdut capacităţile sale supranormaleYoga secolului XXI şi-a pierdut capacităţile sale supranormale

 

În ultimii decenii, yoga s-a împărţit în mai multe direcţii. Şi în acelaşi timp nivelul ei a scăzut cumva.

Publicitate abundă în diversitate. Guru moderni de yoga ne oferă diferite practici - de la meditaţii mistice până la exerciţii acrobatice complexe cu folosirea a tot felul de dispozitive ingenioase. În aceste condiţii, unui nou venit, lipsit de experienţă, este foarte dificil să facă o alegere a practicii, prin care vrea să înveţe yoga.

Concurenţa practicilor diferite a umbrit adevăratul scop al yoga fizică. Şi nu este nici un secret că yoga fizică, de fapt, este o parte integrantă a doctrinei orientale, numite "yoga".

Orice instructor de yoga care este familiarizat cu istoria apariţiei acesteia, fără îndoială, vă va spune legenda marelui Patanjali, care a descoperit pentru oameni proprietăţile miraculoase de yoga. Elevul trebuie să înveţe nu numai exerciţii fizice de yoga, dar şi să exerseze constant practica spirituală, până când nu va ajunge la un nivel la care el devine proprietarul beneficiilor fantastice de yoga: de a avea o forţă de elefant, după dorinţă să devină invizibil, să meargă pe apă, să zboară fără ajutorul instrumentelor tehnice şi multe altele.

Toţi cei care practică yoga ştiu despre acest lucru. Prin urmare, mulţi profesori încearcă să introducă în practica lor studierea textelor orientale consacrate yoga. Ei cred că acest lucru va ajuta elevilor conştiincioşi să dobândească proprietăţile fantastice de yoga. În acest scop, la lecţii sunt invitaţi tot felul de "profesori" care, cu ochii peste cap, sunt gata ore întregi să filosofeze pe tema doctrinelor de yoga. Unii dintre ei susţin că timp de mulţi ani au studiat sanscrita, au pătruns în practica veche din India şi, prin urmare, numai ei sunt capabili să iniţieze discipolii săi în misterul de yoga.

Mulţi dintre cei care se ocupă de yoga fizică la un moment dat al exerciţiilor încep să simtă că cu ei se petrece o trezire spirituală, mai precis,o întărire a sentimentului religios. La femei, acest lucru se manifestă în exacerbarea intuiţiei. Ele încep să creadă că văd viitorul. La bărbaţi apare o dorinţă copleşitoare de a înţelege învăţătura transcendentală, unii dintre ei lasă yoga şi se îndreaptă direct spre  adepţii lui Krishna sau încep a studia diferite învăţături ezoterice. Nu este nici un secret faptul că în unele ţări a fost interzisă predarea de yoga, suspectând-o în distrugerea religiilor tradiţionale.

Profesorii moderni de yoga nu trebuie să impună elevilor dogmele depăşite. Dacă noi dorim să păstrăm interesul oamenilor faţă de yoga, trebuie să modificăm componenţa ei spirituală pe credinţe, care au rezistat testul timpului. Dacă yoga va exclude componenţa spirituală, atunci în viitorul apropiat, ea se va dizolvă într-o masă mare de orientări, care estompează eficacitatea componentei sale fizice.

Desigur, utilizarea în yoga a religiilor moderne nu este un panaceu, ci doar primul pas în direcţia corectă a dezvoltării progresive a acesteia. Nu este nici un secret că oamenii aşteaptă când toate credinţele se vor uni într-un adevărat sistem unic, care va deveni un supraconductor pentru comunicare cu atotputernicul Dumnezeu. Unii consideră acest lucru ca sfârşitul lumii, alţii cred că din acest moment se va începe o nouă eră în dezvoltarea umană. În aceste condiţii, yoga din secolul XXI va găsi o adevărată temelie spirituală modernă, şi adepţii ei vor surprinde oamenii cu miracole care sunt inerente naturii noastre!

 

Autor: Alexander Ava

Sursa: chaskor.ru

Marţi, 07 iunie 2011
Vizualizări: 2234

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
283
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
212
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
361
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
353