ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zaezhevo. Ecovillage în Slovacia.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ecovillage pentru ţările europene este de a deveni un lucru obişnuit. În Slovacia, aceste sate prea. Unul dintre ei - este Zaezhevo. În Slovacia centrală, în Carpaţi vin oamenii să înveţe, doar să vă relaxaţi, unii rămân în Zaezhevo pentru totdeauna.

Localitatea a fost fondată în 1991, când uniunea locale "Natura" a cumpărat într-un sat de la distanţă de standardele europene slovacă casa veche şi a început reconstrucţia acestuia. Activiştii au recreat clădirii, urmaţi analogi din secolul XIX, pe baza casă de piatră din rasa locale, cu un acoperiş de paie. Organizarea susţinut conservarea patrimoniului cultural al persoanelor care aproape niciodată nu ştia ce înseamnă independenţă, dar are grijă de traditie.

După 2 ani a apărut Asociaţia pentru viata armonioasa ", participanţii au cumparat trei case şi un început a se realiza programe de formare pentru arte şi meserii, mijloacele de existenţă durabilă, de supravieţuire în natură, şi astfel de alte domenii, care a început, câştigă popularitate în ţările europene. Oamenii sunt obosit de marile orase si cultura tehnologică, cu atât mai dornici de a veni la locuri precum Zaezhevo nu pur şi simplu să amintim cum a trăit strămoşii lor, dar, de asemenea, pentru a afla mai multe grave atitudine faţă de lume.

Acum Zaezhevo locuiesc aproximativ 30 de persoane. Iniţial nu a fost o aşezare obiectivul de a atrage mai multe persoane să trăiască în sat, principala provocare a fost de a crea un bun centru de învăţare, dar unele sunt interesaţi de posibilitatea de a rămâne, şi astfel în fiecare an devine mai mult şi mai mult. Casa de aşezări împrăştiate în întreaga ţară, unde sătenii trăiesc în simplă, acest lucru nu este izolat de restul lumii municipiului, precum şi o comunitate foarte dinamic moderne.

În toţi aceşti ani Zaezhevsky Education Center a organizat programe educationale privind subvenţiile provenite de la fundaţii internaţionale, dar acum, ne-a spus ca unul dintre activiştii de decontare, centrul va exista pe contribuţiile care doresc să studieze, al căror număr este în creştere în fiecare an. Săptămânal seminarii prohodyatv Zaezhevo cel puţin o dată pe lună.

Colonişti încearcă să trăiască, de asemenea, din resurse proprii săi, în Zaezhevo sistem fără schimb valutar, populare în multe ţări. Unitatea de sistemul local - 1 cm, care este echivalentul a 1 ore de lucru. Rezidenţii plăti unul pe altul, nu în bani, ci de valoarea care este calculat pe baza timpului petrecut la locul de muncă. În zonele rurale din Slovacia sunt someri 20 la sută din populaţie, astfel încât aceste iniţiative beneficia din punct de vedere economic.

Jan Koreush.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 30 mai 2007 14:51
Vizualizări: 4052

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
301
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
294
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
314
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
162