ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zațul de cafea: 20 de moduri de utilizare

Abilitatea de a da a doua viață lucrurilor este un talent rar. Însă, din fericire, acesta poate fi dezvoltat, or pentru o gospodină adevărată aceasta este o adevărată găselniță. Astăzi vrem să vă povestim despre zațul de cafea. Bunicile noastre făceau vrăji cu el, însă există și alte variante de întrebuințare.

1. Îngrășămînt pentru sol

Datorită conținutului înalt de azot, fosfor, potasiu și alte substanțe minerale, zațul de cafea este un îngrășămînt ideal pentru copacii fructiferi, flori și plante.

2. Zațul selecționer

Dacă zațul de cafea se adaugă în solul de pe ronduri, atunci florile își schimbă culoarea. De exemplu, din roz și albastru.

3. Soluție împotriva pisicilor

Acești patrupezi cu coadă nu suportă mirosul de cafea. Cu ajutorul zațului, pisicile pot fi ținute departe de rondurile și ghiveciurile cu flori.

4. Prietenul puricos

Pentru a scăpa cîinele de purici, spălați-l cu zaț de cafea.

5. Culoare nobilă

Dacă nu reușiți să înălbiți prosoapele, acestea pot fi vopsite cu ajutorul zațului de cafea. Nimeni nu va ști de unde a apărut această culoare de caramelă.

6. Cenușăreasa

Zațul de cafea va spăla murdăria de pe vase.

7. Nu! Mirosurilor nedorite!

Zațul de cafea poate fi utilizat în calitate de odorizant natural al încăperilor. Acesta absoarbe toate mirosurile străine.

8. Înnoim mobila

Zgîrîieturile proaspete de pe masă sau divan pot fi șterse cu zaț de cafea. Acest sfat este folosit doar pentru mobila din lemn.

9. Stil rustic

Suprafețele din lemn pot fi nu doar restaurate, dar și vopsite puțin cu ajutorul zațului de cafea.

10. Adio, mirosuri neplăcute!

Presărați zaț de cafea în adidași – acesta va absorbi mirosul de transpirație și surplusul de umezeală.

11. Victoria asupra usturoiului!

E pur și simplu lupta titanilor. După pregătirea bucatelor ce conțin usturoi, frecați mîinile cu zaț de cafea umed.

12. Plastilină

Acest sfat nu are vreun folos, însă copiilor le va interesant. Faceți împreună cu ei lecții de plastică, amestecînd zațul de cafea, sare de mare, apă fierbinte și ulei.

13. Rețetă inedită

14. Biscuiți

Cafeaua se adaugă în multe rețete de biscuiți. De exemplu, în biscuiții de ovăz și cafea. E un gust foarte interesant.

15. Lumînări

O altă variantă a amatoarelor de hand made. Cînd veți face lumînări, adăugați în ceara albă zaț de cafea. Veți obține o lumînare stilată și aromatizată.

16. Șampon

Părul ce se îngrașă repede poate fi tratat puțin, spălîndu-l cu cafea. Acesta va rămîne curat un timp cu mult mai îndelungat.

17. Exfoliant pentru corp

Aceasta este, probabil, rețeta clasică, care din cauza aceasta nu devine mai puțin ytilă.

18. … și față

Nu credeți că cafeaua pentru față este prea dură. Pur și simplu într-un asemenea exfoliant trebuie de adăugat ulei de palmier sau migdale. Atunci el va acționa ca un abraziv moale.

19. Săpun

Este o alternativă excelentă scruvbului ce se fărînă. Săpunul este mai ușor de folosit, iar dacă mai sunt adăugate și uleiurile eterice, atunci.Jos Pălăria !

20. Împotriva cearcănelor

Cearcănele de sub ochi vor deveni mai puțin vizibile, dacă veți aplica zaț de cafea pe această zonă. Cofeina tonifică pielea obosită și stimulează circulația sanguină.

 

Sursa: econet.ru

Sâmbătă, 05 martie 2016
Vizualizări: 6679

Citiţi de asemenea

Stațiile de încărcare pentru mașini nu sunt atît de uimitoare în zilele noastre.Dar ce e de făcut cu bicicletele electri...
36
Ai auzit de un astfel de fenomen ca "Furtună murdară"?Așa se numește fenomenul, cu formarea de fulgere în norul de cenuș...
43
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
30
Oamenii merg de obicei în natură, ca la odihnă.Eu credeam că viața în natură trebuie să fie o stare permanentă a omului....
64