Zona Cernobîl a devenit un loc unic
Zona Cernobîl acum a devenit un loc unic. Din anumite motive toată lumea crede că este o zonă de moarte, plină de mutanți, etc. Dar la moment reprezintă unul dintre cele mai unice locurile de pe planetă.
Unicitatea sa se manifestă prin faptul că Pământul ca și cum arată Omului - iată, vezi ce se poate întâmpla cu mine, când se va termina activitatea ta distructivă. În zona catastrofei de la Cernobîl acest lucru s-a întâmplat. Este o zonă închisă. Și care e rezultatul? Aici Pământul a început să reînvie. Tot ce a fost artificial, tot ce a fost adus și făcut de Om - a pierit, iar tot ce este real, natural - apare și se dezvoltă.
Acum aici cuibăresc diferite păsări - macarale gri, vultur codalb, barza neagră, lebede, cocoși de munte, vulturi, rațe. Mai multe specii de bufnițe (inclusiv huhurezul), viețuiește o faună unică de lilieci. Multe tipuri de păsări s-au întâlnit ultima dată în Ucraina acum 50 de ani, și de unde au venit din nou – nu se știe. Iepuri, vulpi, vidre, castori, bizami, cerbi, elani, cai Przewalski și o turmă de bizoni... și alte zeci de animale enumerate în Cartea Roșie! Pentru prima dată într-o sută de ani a apărut ursul și râsul.
De nicăieri au apărut specii rare de plante. Lacurile și râurile sunt pline de pește. Pisicile din Cernobîl au devenit ceea ce au fost înainte de domesticirea sa de către om: animale de sine-stătătoare, cum ar fi lupii, de exemplu...capabile să se hrănească. Este o concepție foarte greșită că dacă nu ar fi fost omul, atunci toți ar fi murit de foame sau ar îngheța fără radiatoare.
Deci, Cernobîlul ne-a demonstrat cum va arăta Pământul în lipsa activității umane tehnogene, dacă o astfel de situație ar apare. Și aceasta nu este o teorie - este un exemplu practic, demonstrat pe o mică zonă a Planetei noastre.