ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zoologii au descoperit noi specii de reptile mici
Un grup de oameni de ştiinţă germani şi americani, au descoperit în nordul insulelor Madagascar, patru noi specii de cameleonii pitici. Savanţii cred că aceste şopîrle pot fi cele mai mici reptile din lume.

Wired, comunică că toate speciile noi aparţin genului Brookesia. Lungimea celei mai mici Brookesii numite B. Micra, cu coadă, constituie 24 mm şi prin urmare, este cel mai mic cameleon din lume. Reptilele din celelalte trei specii nu depăşesc lungimea de 29 mm.

 

 

 

Cercetătorii menţionează că reprezentanţii speciilor noi, la exterior sunt foarte asemănătoare, dar totuşi au mari diferenţe genetice, drept urmare putem remarca, că între apariţia acestor cameleoni ar putea trece milioane de ani.

 

Zoologii au descoperit noi specii de reptile mici 

 

Oamenii de ştiinţă au remarcat că toate şopîrlele noi au un habitat foarte mic (care se limitează la cîţiva kilometri pătraţi) şi din acest motiv cameleonii sunt ameninţaţi cu dispariţia, împreună cu habitatul lor micuţ.

 

Zoologii au descoperit noi specii de reptile mici 

Masculi (la stînga) şi femele (la dreapta) ale speciilor noi. A şi B - B. tristis; C şi D - B. confidens; E şi F - B. micra; G şi H - B. desperata (foto Frank Glaw).

 

Astfel, B. Micra, trăieşte doar pe o singură insulă Nosy Hara, iar tipurile de B. desperata şi B. Tristis, se întîlnesc în zonele forestiere mici, care sunt oficial considerate ca rezervaţii, dar suferă din cauza defrişărilor ilegale, care au crescut recent în mod semnificativ, parţial din cauza crizei politice din Madagascar. Zoologii, în mod deliberat au dat speciilor denumiri care cer ajutor: desperata şi tristis. (În numele al patrulea gen , B. confidens, un astfel de recurs lipseşte).

 

Zoologii au descoperit noi specii de reptile mici 

 Imaginea masculului adult din specia B.disperata (foto Frank Glaw).

 

 

Sursa: membrana.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 mai 2012 12:30
Vizualizări: 5893

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
79
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
81
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
86
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
81