ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Zootehnica din interior vă va determina să vă schimbați atitudinea față de carne

Animalele, crescute pentru fabricarea produselor alimentare, produc de aproape 130 de ori mai multe deșeuri, decît toți oamenii de pe planetă.

Zootehnia este una dintre cele mai dezvoltate ramuri a agriculturii din lume. Doar în SUA cresc anual circa 27 de miliarde de animale, care trăiesc în condiții de extremă închidere și violență. Iar dacă aceste probleme au mai fost ridicate de societate, atunci impactul negativ al agriculturii asupra mediului revoltă societate nu mai puțin. Una dintre cele mai vizibile metode de acțiune asupra mediului este poluarea apei.

Pentru a vedea ce daune aduc fermele sănătății noastre, apei și gospodăriei noastre, noi am adunat 10 fapte, ce ne vor determina să renunțăm la burgheri (or, ei sînt pregătiți din carnea de la ferme).

1. Doar 45% din fermele industriale au autorizații de scurgere a deșeurilor din lacurile de acumulare, dar în realitate 75% din ferme varsă deșeurile în apă sau pe cîmpii. În rezultat, microorganismele patogene ajung în sol.

2. Deșeurile animaliere conțin așa microorganisme patogene ca salmonela, stafilococi și alte bacterii. Iar concentrația lor este de sute de ori mai mare decît de pe urma activității umane.

3. Peste 40 de maladii se pot transmite la om prin apele poluate de excrementele animalelor.

4. Reziduurile zootehniei conțin și metale grele, pesticide, horomoni și antibiotice, care ajung în apeductele noastre și în sol.

5. De la 25% pînă la 75% din antibioticele utilizate la fermele de animale, ajung în apă împreună cu bălegarul, unde pot avea o acțiune negativă asupra mediului.

6. Amoniacul ce se formează la evacuarea deșeurilor se poate transporta prin aer la o distanță de peste 300 de mile înainte de a ajunge în apă împreună cu precipitațiile. Acesta provoacă înflorirea algelor și peștele moare.

7. Creșterea și înflorirea algelor toxice sărăcesc apa în oxigen iși asta dăunează ecosistemelor.

8. Sănătatea omului și a animalelor este supusă acțiunii azotului, care ajunge în organism din apă, în care ajung deșeurile animaliere.

9. Hormonii, utilizați pentru accelerarea creșterii animalelor, de asemenea ajung în apă, unde ele acționează asupra peștilor și provoacă mutații.

10. Agricultura aduce daune pentru 170 750 mile de răuri, 2 417 801 de acri din acvatoriu și 1827 de metri pătrați din teritoriile amplasate în albiile rîurilor. Zootehnia constituie o mare parte din această poluare. Realitate este că pînă cînd fermele industriale au sarcina de a crește mii de animale pentru consum, acestea produc multe reziduuri. E clar că noi nu putem trăi fără apă curată, dar trebuie să ținem minte că noi nu sîntem singurii care contează pe această resursă. Cînd apele se poluează cu deșeuri din agricultură, ele pierd capacitatea de a da viață viețuitoarelor din rîuri, se distruge ecosistemul și asta are efect de avalanșă.

Situația poate fi schimbată doar prin reducerea consumului de carne, adică incluzînd în mediu mai multe produse vegetal. Or, imediat ce vom afla ce influență au obiceiurile noastre de consum, noi vom putea face alegerea corectă = pentru noi și pentru întreaga planetă. Oare nu de noi depinde viitorul ei?

Sursa: fithacker.ru

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 01 octombrie 2017 11:00
Vizualizări: 3277

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
113
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
141
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
107
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
242