Dacă repetăm una și aceeași acțiune timp de 21 de zile, ea ajunge în subconștient și vom începe să o executăm automat

/ Vizionări: 2132

Dacă repetăm una și aceeași acțiune timp de 21 de zile, ea ajunge în subconștient și vom începe să o executăm automat

Contrar opiniei răspîndite, nu e chiar atît de greu să deprindem noi obiceiuri bune. Voi relata cum.

Au nu aș fi scris despre această regulă, dacă nu m-aș fi convins din propria experiență că funcționează. De cîteva ori. Cu ajutorul acestei reguli, eu am slăbit, am ajuns într-o formă sportivă și am renunțat la obiceiul de a nu face nimic cu zilele. Acum, aș dori să vă povestesc în ce constă aceasta, pentru ca mai mulți oameni să afle că nu e atît de greu să deprinzi niște obiceiuri bune.

Așadar, regula celor 21 de zile. Nu țin minte de unde am aflat despre ea, dar cu siguranță nu am inventat-o eu. Nu sînt atît de deștept. Iată cum sună aceasta:

Mesteacănul – arborele frumuseții
Mesteacănul – arborele frumuseții

Dacă repeți aceeași acțiune timp de 21 de zile, ea ajunge în subconștient, și noi începem să o executăm automat.

Eu nu știu ce înseamnă subconștient, dar regula funcționează cu adevărat. Voi încerca să vă povestesc cum a funcționat la mine. Cu ajutorul acesteia, eu am slăbit. Mi-am schimbat complet orarul, însă la început era destul de greu. Dar pe atunci încă nu știam despre această regulă. Dar asta nu înseamnă că ea nu funcționa.

E uimitor, că menținînd noul orar, regimul alimentar și de antrenamente, peste un timp (aproximativ trei săptămîni) a devenit mult mai ușor. Mai mult. Eu nu mai puteam să trăiesc mai departe fără să mă ocup, să mănînc corect și să-mi mențin orarul stabilit.

Același lucru se referă la alte deprinderi mai personale, pe care le-am învățat și despre care nu va fi interesant să povestesc aici. Dar poate va fi interesant, dar eu oricum nu voi spune.

Dacă doriți să vă schimbați viața, de exemplu, vreți să începeți să vă spălați pe dinți seara, atunci începeți. Spun lucruri banale, dar, dacă nu sînteți un rahat fără voință, atunci nu e chiar atît de greu. Adunați-vă toată voința și acționați 21 de zile la rînd. După care nu veți mai putea trăi fără asta.

Alexandr Murahovskii

 

Sursa: lifehacker.ru