ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

După potenţiala nocivitate zahărul este asimilat alcoolului şi tutunului

Cauza multor boli cronice și cauza morții premature este zahărul care se adaugă în produsele alimentare supuse prelucrării tehnologice precum şi în băuturi – aceasta este opinia grupului oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din California, condus de Dr. Robert Lustig.

Autorii studiului cheamă la reglementarea legislativă a circulaţiei zahărului, aşa cum se face cu tutunul şi alcoolul. Nu se pune problema interzicerii consumului de zahăr sau a eliminării lui complete din alimentație. Oamenii de știință consideră drept o sursă de pericol doar "adaosurile de zahăr", ​​sau "orice moleculă care conţine îndulcitori şi fructoză adăugată la produsele alimentare în timpul prelucrării tehnologice".

Bolile non- transmisibile, care includ diabetul zaharat, afecțiunile cardiovasculare și cancerul sînt recunoscute astăzi de ONU ca sursă principală de pericol pentru sănătatea publică. Creşterea incidenței acestor boli este direct legată de consumul de alcool și fumat, consumul preferințele alimentare ale oamenilor, dar subiecţi de reglementare sînt doar tutunul și alcoolul, susţin autorii.

Potrivit autorilor, ar avea sens utilizarea și altor instrumente de control pînă la "limitarea şi în mod ideal - interzicerea de publicitate a produselor care conţin adaos de zahăr".

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Joi, 26 noiembrie 2015 13:00
Vizualizări: 1506

Citiţi de asemenea

Un nou concert grandios al cunoscutului naist și compozitor, Artist al Poporului Republicii Moldova, Constantin Moscovic...
244
Pe 27 aprilie la Grădina Botanică din Chișinău a avut loc "PROmaraton", un eveniment caritabil organizat de Luca, Marian...
226
Nașterea minunii. Ceea ce nu poate fi văzut cu ochii.Filmări unice care arată cum se naște un stejar. Procesul natural î...
310
Locuitorii din orașul francez Seine-Port au adoptat o moţiune care interzice utilizarea telefoanelor mobile în spaţiile ...
308