Efectele benefice ale cafelei verzi

/ Vizionări: 1850

Cвойства зеленого кофе

Cafeaua Arabica este specia de arbore de cafea cea mai raspandita si mai apreciata, considerata prima specie de cafea care a fost cultivata fiind prezenta in sud-vestul Etiopiei de mai bine de 1.000 de ani.

Este pretuita pentru boabele sale de calitate superioara, de forma alungita si culoare verzuie - albastruie. Cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate in minerale si o temperatura constanta de aprox. 20 grade Celsius si creste la o altitudine de peste 600 metri.

Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare, provoacă obezitate
Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare, provoacă obezitate

Boabele macinate de cafea verde Arabica se folosesc cu success in curele de slabire si detoxifiere datorita acidul clorogenic prezent in cantitate mare, substanta minune care va ajuta sa slabiti rapid si sanatos. Acest acid stimulează arderea grăsimilor din organism, reduce absorbția de zahar, scade glicemia si poate impiedica formarea de noi depozite grase. Alte efecte benefice ale cafelei verzi Arabice sunt efectul tonic al sistemului nervos central, efectul diuretic, imbunatateste circulatia sangelui. Cafeaua verde Arabica combate astenia si are influentă pozitiva in cazul bolilor infectioase.

Pentru preparare se infuzeaza 10-12 grame de cafea verde la 100-150 ml de apa potabila care este incalzita pana la o termperatura de 60-70 grade Celsius.

Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita si neprocesata, neprelucrata termic, avand gust de cafea, dar aroma este mult mai intensa, bautura din cafeaua verde macinata asemanandu-se mai mult cu un ceai. Proprietatile cafelei verzi acopera o arie larga de afectiuni: lupta impotriva radicalilor liberi si previn cancerul; ajuta la eliminarea kilogramelor nedorite; actioneaza ca un tonic pentru activitatea cerebrala; reduce stresul oxidativ cu 12%-16%, si astfel imbatranirea este amanata; actioneaza ca un tonic general; diminueaza riscul de diabet; ajuta la detoxifierea ficatului; lupta cu bacteriile si virusii, avand efecte antinflamatoare, antipiretice si antiseptice; scade colesterolul rau si il creste pe cel bun; scade tensiunii arteriale; elimina insomnia.

 

Sursa: agriculturae.ro