Ellen Fsher – vegan de pe Hawai, soția maratonistului vegan și mamă a doi copii

/ Vizionări: 1876

Ellen Fsher – vegan de pe Hawai, soția maratonistului vegan și mamă a doi copii

Ellen Fisher relatează cum să menții calea alimentației sănătoasă în ospeție și la petreceri și cum să-ți inspir copii spre veganism.

Ellen: „Mulți oameni pot fi vegetarieni fără probleme, vegani și să fie, totodată, activi în plan social, să viziteze mereu locuri noi și să facă noi cunoștințe. Pentru că în realitate nu trebuie să vă simți jenați sau distanțați de cei din jur doar pentru că nu mîncați ceea ce mănîncă cei din jur. Și mai cu seamă nu trebuie să ne supunem presiunii celor din jur referitor la alimentația noastră doar pentru că majoritatea oamenilor mănîncă „ca toți” (înseamnă că și tu trebuie să faci la fel). Cel mai plăcut este să savurezi mîncarea sănătoasă și să te afli înconjurat de oameni, ce au o atitudine calmă față de tipul alimentației voastre.

Publicitatea şi copiii: problemele adulţilor
Publicitatea şi copiii: problemele adulţilor

Astăzi aș dori să vorbesc despre faptul cum să-i motivați pe copii să aleagă mîncarea sănătoasă la sărbători, în ospeție, în localuri și despre faptul cum familia îi poate asigura pe micuți cu mîncare sănătoasă și etică în afara casei.

Sînt deseori întrebată cum vorbim cu Elvis (feciorul nostru cel mai mare), cînd vine vorba de modul vegan de viață în societate: „Oare toți prietenii Dsv. sînt vegani și sînteți înconjurați mereu doar de mîncare vegană?” Răspunsul meu este, desigur, nu. Cei mai mulți dintre prietenii noștri nu sînt vegani, dar noi îi iubim așa cum sînt, chiar acum. Noi le permitem să fie ei înșiși, așa cum ei ne permit acest lucru. Veganismul nu este nici pe departe factorul determinant pentru o prietenie. Pentru mine veganismulu este mai degrabă acceptarea și iubirea altora, dincolo de faptul că sîntem diferiți.

Este extrem de important să-i oferiți micului informația despre faptul de ce nu mîncați unele sau altele produse. Fiecare copil trebuie să aibă acces la informația de unde se iau alimentele, cum cresc, ce impact au ele asupra întregii planete. Oferindu-i copilului această informație, manifestați respect față de el și față de voi înșivă. În acest fel, îl ajutați să aleagă mîncarea sănătoasă și să-l determinați să mănînce exclusiv alimente folositoare. Și pe el nu îl interesează ce mănîncă cei din jur. Ajutați-i micului să devină parte a acestei aventuri a vieții sănătoase, fericite și vesele.

Experiență unică de vegetarianism într-o închisoare din California
Experiență unică de vegetarianism într-o închisoare din California

Avem 3 cărți minunate pe care i le citim lui Elvis: „V” înseamnă „Vegan”. Alfabetul bunătății”, „De ce nu mîncăm animăluțe” și „Veganismul este Dragoste”. Aceste cărți îl captivează extraordinar – el are atîtea întrebări la fiecare pagină! Este interesat absolut de orice, ce ține de această temă! Toți copiii iubesc animalele încă înainte de a aflat de chinurile lor. Văzînd imafini cu vaci, Elvis spune: „Nu te teme, văcuțo, acuși te eliberez și vei fugi la mama și tata” – este atît de mișcător. Toate aceste cărți pot fi găsite pe wedonteatanimals.com

Noi de asemenea le explicăm fiului că mama și tata îi iubesc pe TOȚI oamenii, indiferent de faptul ce mănîncă ei, iar Elvis înțelege totul privindu-ne. Este foarte important să spunem acest lucru! Prin veganism putem înțelege tot ce înseamnă dragoste față de ființele vii – și față de oameni, și față de animale.

Puteți discuta cu copilul dvs. ce veți lua pentru el în ospeție sau la film pentru ca el să fie convins că va putea găsi întotdeauna ceva bunișor. De aceea cînd ne ducem undeva, eu am întotdeauna la mine snack-urile preferate ale fiului și el știe că eu am bunătăți pentru el. Uneori întreb gazdele unde mergem, ce desert vor avea copiii, și atunci noi pregătim o variantă raw vegan pentru dulciuri, ca copilul să se poată juca și mînca împreună cu alți copii. Noi nu am avut cazuri ca Elvis să dorească ceva din deliciile comune – el întotdeauna este mulțumit cu ceea ce luăm cu noi.

Cel mai puternic om din lume este un vegan
Cel mai puternic om din lume este un vegan

Sfaturi pentru părinții copiilor de 1-1,5 ani

Pentru părinții, ai căror copii nu sînt în stare să ia decizii singuri, este valabilă o altă metodă. Eu pînă în prezent port cu mine fructe uscate și avocado pentru fiul meu, dar erau timpuri cînd el dorea foarte mult să încerce ceea ce mănîncă în jurul lui, și el nu era interesat de faptul de ce în familia lui se alimentează altfel. Însă cu timpul, el a început să înțeleagă că chiar dacă în jurul lui toți mănîncă ceva straniu – mama mea are fructele mele uscate preferate. Pur și simplu pregătiți mai multe snack-uri și înconjurați copilul cu jocuri și activități, ca el să fie captivat cu alte ocupații interesante.

Mulți mă întreabă: „La ce bun îți trebuie atîtea probleme”?, crezînd că eu cheltuiesc o groază de timp pentru a-mi proteja familia de mîncarea dăunătoare. Dar acest lucru nu e așa! Eu ador să gătesc mîncare sănătoasă pentru noi și de aceea procesul îmi aduce doar satisfacție”.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137