Fermă urbană pe acoperișul unei fabrici de ciocolată din Dublin

/ Vizionări: 2514

Урбан ферма на крыше шоколадной фабрики в Дублине

Fermele urbane nu sunt doar una dintre modalitățile alternative pentru creșterea produselor alimentare, dar, de asemenea, un loc unde oamenii se unesc pentru a dedica timpul unui hobby comun. Unul dintre asemenea locuri a fost ferma urbană din Dublin, care a existat 24 luni, în 2012-2014, pe baza unui hub industriilor creative Chocolate Factory.

Dublin Urban Farm a fost înființată ca o organizație non-profit al cărei scop a fost promovarea la localnici ideii de a-și crește produsele într-un mediu urban. Dar mai presus de toate, Urban Farm era un loc unde creșteau copacii, ciupercile, dar și animalele. Pe acoperișul fermei au fost plantate aproximativ 160 de tipuri de cartofi, istoria cultivării cărora datează încă din secolul al XVIII-lea. Aici se puteau găsi dovleceii, fasolele,ceapa, napii, și mai multe tipuri de fructe și pomușoare, în special vișinile. Chiar sub acoperișul fostei fabrici de ciocolată entuziaști experimentau cu aquaponia - metoda de cultivare în care deșeurile de pește devin îngrășământ pentru plante, iar cu resturile și excesurile de legume se hrănesc peștii. Un astfel de sistem în buclă închisă arată cât de eficient pot lucra în simbioză multiple specii organice, hrănind și crescând unele pe altele.

Straturi supraînălțate (+Foto)
Straturi supraînălțate (+Foto)

La Urban Farm se folosea o mulțime de materiale reciclate sau folosite pentru a doua oară. Paleții din lemn vechi au fost utilizate pentru fabricarea compostului, care, la rândul său, a fost compus din resturile organice din cantinele instituțiilor apropiate. În containerele mari utilizate se aduna apa de ploaie. Sistemul de aquaponie menționat mai sus era confecționat din mobilier vechi, un rezervor mare pentru pești și sticle de doi litri de apă minerală. Plantele de pe acoperiș erau, de asemenea, cultivate în containere sau sticle mari, ceea ce a permis de a economisi banii pentru oale, găleți sau cutii de lemn. Astfel se economisesc resursele atât financiare, cât și naturale.

Combinând agricultura urbană și tehnologiile inovative, organizatorii fermei Urban Farm au vrut să învețe cât mai mulți oameni tehnologiilor de viață mai eco-friendly, economice și durabile. Deci, aici cultivarea plantelor și animalelor pentru consumul se combina cu procesul experimental și educațional.

 

Урбан ферма на крыше шоколадной фабрики в Дублине

Урбан ферма на крыше шоколадной фабрики в Дублине

Урбан ферма на крыше шоколадной фабрики в Дублине

Урбан ферма на крыше шоколадной фабрики в Дублине

 

Sursa: rodovid.me


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.