ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lămîia: 10 beneficii care te vor convinge să o consumi zilnic




 

Cînd viața îți dă lămîi, nu face doar limonadă, mănîncă-le în zeci de feluri. Iar asta pentru că au o mulțime de beneficii asupra corpului.

1. Sînt puternic alcaline. Lămîile au un gust acid, însă au un efect alcalin puternic și te ajută să-ți restabilești ph-ul corpului. De aceea, este recomandat să-ți începi ziua cu un pahar de apă caldă cu lămîie.

2. Sînt bogate în vitamina C și flavonoide care lupta împotriva infecțiilor și te protejează, în special în sezonul rece.

3. Ficatul tău iubește lămîile. Acestea sînt un stimulant extraordinar și îl detoxifiază.

4. Îți curăță intestinele. Lămîile stimulează activitatea intestinelor și provoacă niște contracții care elimină toxinele stocate chiar și de mai mulți ani.

5. Acidul citric din lămîi dizolvă depozitele de calciu și pietrele la rinichi.

6. Vitamina C din lămîi neutralizează radicalii liberi responsabili pentru îmbătrînire și boli.

7. Lămîile au proprietăți anti-bacteriale puternice. Experimente făcute pe zeama de lămîie au demonstrat că acesta distruge bacteriile provocatoare de malarie, holeră, difterie și febră tifoidă.

8. Vasele de sînge sînt întărite de vitamina P existentă în lămîi, motiv pentru care acestea sînt recomandate și persoanelor hipertensive.

9. Lămîile conțin 22 compuși anti-cancer și stopează înmulțirea celulelor canceroase.

10. Lămîile sînt excelente pentru vedere. Numeroase simptome pot fi atenuate prin consumul de lămîi.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 07 octombrie 2014 17:03
Vizualizări: 3278

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
121
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
207
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
199
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
243