Laptele auriu: o băutură cu peste 100 de proprietăţi terapeutice

/ Vizionări: 2368

Золотое молоко: напиток с сотней лечебных свойств

"Laptele auriu" este o băutură uşor de preparat, care are efecte remarcabile asupra corpului, dacă este consumată în mod constant.

Cele două ingrediente principale ale acestei băuturi miraculoase sunt laptele şi turmericul. Acest condiment indian are peste 100 de proprietăţi terapeutice asupra corpului, trei dintre cele mai importante fiind efectele antioxidante, antiinflamatoare şi anticangerigene.

Cele mai importante beneficii ale "laptelui auriu"

- Reglează tensiunea arterială

- Stimulează memoria şi sporeşte sănătatea creierului

- Detoxifică ficatul

- Tratează afecţiunile pielii

- Uşurează simptomele afecţiunilor neurologice

- Reduce nivelul trigliceridelor din sânge

- Inhibă creşterea tumorilor canceroase şi are capacitatea de a le distruge pe cele deja existente

- Menţine în control nivelul colesterolului

- Are proprietăţi antiseptice, analgezice şi antiinflamatoare

- Întăreşte sistemul imunitar

- Reglează metabolismul şi favorizează scăderea în greutate

Cum se prepară "laptele auriu"

Prima fază - Se prepară o pastă pe bază de turmeric

Ingrediente necesare

1/2 cană cu apă filtrată

1/4 cană cu pudră de turmeric

1/2 liguriţă de piper negru măcinat

Info: Piperul negru ajută la absorbţia totală a turmericului în organism, sporind astfel efectele benefice ale acestui condiment.

Mod de preparare

Într-un vas, pune cele trei ingrediente şi amestecă-le bine în timp ce vasul stă pe aragaz, la foc mediu. Îndepărtează vasul de pe foc doar după ce ai obţinut o pastă omogen. După ce s-a răcit, toarnă amestecul într-un borcan care se închide ermetic şi depozitează-l la frigider.

A doua fază - Se prepară «laptele auriu»

Ingrediente necesare

1 linguriţă de ulei de cocos

1/4 linguriţă de pastă de turmeric (preparată în prima fază)

miere

1 cană cu lapte de migdaşe

Mod de preparare

Într-un vas, pune pe foc ingredientele menţionate, mai puţin mierea. Amestecă-le bine la foc mediu, până se încălzesc. Nu lăsa amestecul să dea în fiert. După ce băutura s-a mai răcit, adaugă miere băuturii, după preferinţe.

 

Sursa: moldovenii.md