ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

10 curiozități despre siropul de arțar


1. Pentru a face 1 litru de sirop de arțar sînt necesari aproximativ 40 de litri de suc.

2. Siropul de arțar, zahărul de arțar, untul de arțar și bomboanele de arțar sînt produse vegetariene.

3. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, populația din America de Nord a fost sfătuită să folosească siropul de arțar ca îndulcitor în loc de zahăr obișnuit, deoarece siropul nu doar că era mai ieftin, ci și în cantități mari.

4. Americanii băștinași au procesat siropul de arțar în principal în zahăr granulat, deoarece zahărul era mai ușor de depozitat și transferat decît siropul lichid. Acest "Zahăr Indian" era păstrat în cutii de scoarță de mesteacăn numite mokuks.

5. Siropul de arțar conține antioxidanți care pot opri sau preveni boli precum cancerul și diabetul. 1/4 de cană de sirop de arțar conține tot atîția antioxidanți ca roșiile proaspete sau broccoli.

6. Siropul de arțar conține niveluri ridicate de fitohormon și acid abscisic. Conform cercetărilor, acest tip de acid este o apărare naturală în lupta împotriva diabetului și a altor sindroame metabolice.

7. Siropul de arțar este mai eficient decît broccoli, afinele, morcovii și roșiile în încetinirea dezvoltării celulelor canceroase ale creierului, prostatei și plămînilor și într-o măsură mai mică - ale sînului.

8. Un sfert de cană de sirop de arțar conține mai mult calciu decît aceeași cantitate de lapte și mai mult potasiu decît o banană. Este o sursă excelentă de magneziu, fosfor, zinc și fier.

9. Locuitorii din Vermont au o tradiție neobișnuită de a sărbători sezonul de recoltare a sucului de arțar: el mănîncă gogoși dulci cu sirop de arțar cu și mărar sărat. Locuitorii din Vermont sînt siguri că gustul dulce și acru se completează reciproc.

10. Siropul de arțar nu îngheață.

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 27 mai 2022 8:00
Vizualizări: 1643

Citiţi de asemenea

În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
153
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
147
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
219
În agitația zilnică, rareori mai găsim timp pentru adevărate descoperiri gastronomice. Însă momente pe care vrem să...
251