ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

100 de componente ale laptelui matern sînt imposibil de a recrea în laptele praf



 


 

 

Toată lumea ştie că cel mai bun aliment pentru un copil este laptele matern, dar nu toată lumea înţelege că acesta este unic. Mulți producători a laptelui praf pentru sugari afirmă că ei pot reproduce componentele laptelui matern. Cu toate acestea, recent experţii au descoperit 100 de componente ale laptelui matern, imposibil de a recrea în formula laptelui praf pentru sugari, relatează inquisitr.com.

 

Nivelul de nutrienţi, cum ar fi hidrații de carbon, proteine, vitamine şi minerale sînt de multe ori în mod semnificativ diferite în laptele matern şi laptele praf.

Cînd vine vorba de conţinutul de carbohidrați, laptele matern este superior laptelui artificial. Acelaşi lucru se referă la nivelul de lactoză. Anterior, oamenii de știință au demonstrat că lactoza contribuie la o mai bună dezvoltare a creierului.

Avocaţii laptelui praf au încercat să dovedească faptul că acesta conţine mai multe proteine şi fier decît laptele matern. Este adevărat, însă proteinele şi fierul în laptele matern mult mai uşor se asimilează de copii. Cu alte cuvinte, mai mult nu întotdeauna este mai bine.

În plus, un conţinut mai ridicat de anumite vitamine și minerale în laptele praf pentru sugari nu poate face decît rău bebelușilor, subminînd echilibrul în intestin, ceea ce duce la diferite probleme de sănătate.

De asemenea, laptele matern conține anticorpi vii, care sînt transmiși de la mamă la copil și care este imposibil de a-i recrea într-un amestec artificial.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 24 iulie 2012 9:30
Vizualizări: 1863

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
138
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
223
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
217
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
251