ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

24 de membri ai Parlamentului Uniunii Europene cer măsuri urgente – Pentru a salva planeta trebuie să trecem la vegetarianism!

24 de membri ai Parlamentului UE i-au expediat președintelui Comisiei Europene un mesaj, insistînd asupra stopării industriei zootehnice, precum și trecerea la promovarea alimentației vegetale.

În mesaj ei au menționat necesitatea reducerii consumului, cel puțin cu 30% pînă în 2030, pentru a atinge scopurile de schimbare a climatului global, să reducă presiunea asupra bazinelor acvatice și să reducă frecvența aparițiilor maladiilor cronice serioase, generate de consumul de carne și produse lactate.

În scrisoarea adresată Comisiei Europene se arată: „Știința ne dă clar de înțeles că reducerea consumului de carne și a produselor lactate este necesar pentru a atinge o reducere semnificativă a emisiilor de carbon”.

De asemenea, în scrisoare se menționează consecințele negative pentru sănătate a consumului cărnii și produselor lactate.

Consumul excesiv al produselor de origine animală în țările UE își are contribuția sa la apariția maladiilor cronice severe. Oamenii care consumă alimente vegetale, deseori, au o masă corporală mai mică și un risc mai mic al dezvoltării diabetului, maladiilor cardio-vasculare și ale unor forme de cancer, asta în timp ce bolile cronice provoacă 80% din mortalitatea în țările UE. Alimentația vegetală are proprietăți de protecție împotriva multor malarii cronice.

În 2008, un studiu publicat în revista Organizației Mondiale a Sănătății a arătat că reducerea subvențiilor politicii agrare a UE pentru produsele lactate și carne ar permite evitarea a 12,844 de cazuri de deces cauzate de ictus și maladiile inimii, presupunînd că consumul grăsimilor sarutare se va reduce doar cu 1%. Și asta este o estimare conservatoare. Dacă reducerea acestor subvenții va influența asupra consumului într-o măsura mai mare, așa cum a fost observat în Finlanda (5%) și Polonia (7%), atunci numărul vieților salvate ar putea fi cu mult mai mare.

Printre recomandări este și cea privind sporirea informării societății privind consecințele negative pentru sănătate a consumului de carne, precum și recomandări privind interzicerea publicității cărnii afumate și a altor produse din carne – mai ales în lumina clasificării Organizației Mondiale a Sănătății a cărnii roșii și a celei procesate, drept cancerigeni – ceea ce va trebui să reducă și mai mult cererea la carne.

Oamenii încep să înțeleagă că consumul de carne, sănătatea și mediul ambiant sînt legate între ele. Este un mare pas în direcția corectă.

 

Sursa: Riseofthevegan.com

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
66
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
87
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
72
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
177