5 mirodenii și plante aromatice care luptă împotriva cancerului

/ Vizionări: 2024

5 mirodenii și plante aromatice care luptă împotriva cancerului

Mirodeniile sunt folosite de majoritatea oamenilor pentru a da gust preparatelor culinare. Însă unele dintre ele nu doar că dau un o aromă aparte mâncării, dar te ajută și să lupți contra cancerului. Citește în continuare care sunt plantele pe care trebuie să le ai mereu în debara.

Ghimbirul

A fost mult timp folosit în medicina populară pentru tratarea oricărei boli, de la răceală la constipație. Acesta poate fi utilizat în stare proaspătă sau sub formă de pulbere (condiment). Deși aroma ghimbirului proaspăt este semnificativ diferită de cea a condimentului, ele pot fi substituite una cu alta, în multe rețete. Acesta are grija de sănătatea stomacului, în timpul tratamentului pentru cancer.

Rozmarinul

Este o plantă consistentă, mediteraneană, care este o sursă bună de antioxidanți. Datorită originii sale, rozmarinul este frecvent utilizat în gătitul rețetelor mediteraneene. Îl poți folosi pentru a da aromă supelor, sosurilor pe bază de roșii, pâinii și alimentelor bogate în proteine, cum ar fi carnea de pasăre, carnea de vită sau cea de miel.

Acesta ajută la detoxifiere, protejându-ți organismul de pericolele externe.

Turmericul

Planta din familia ghimbirului este unul dintre ingredientele care fac ca curry-ul galben să aibă o aromă distinctivă. Curcumina pare a fi compusul activ din curcuma. Acest compus are proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii, care luptă împotriva dezvoltării cancerului.

Ardeiul iute

Ardeii iuți conțin capsaicină, un compus care poate calma durerea. Când capsaicină este aplicată local pe pielea lezată, provoacă eliberarea unei substanțe chimice numită substanță P. La utilizarea frecventă, cantitatea de substanță P ajută la reducerea durerii în zona cu probleme.

Ardeiul iute trebuie să fie manipulat foarte atent, deoarece poate provoca arsuri în cazul în care vine în contact cu pielea.

Usturoiul

Are un conținut ridicat de sulf și este o sursă bună de arginină, oligozaharide, flavonoide și seleniu, toate acestea fiind benefice pentru sănătate. Compusul activ al usturoiului, numit alicină, îi conferă mirosul caracteristic și este produsă atunci când cățeii de usturoi sunt tocați sau zdrobiți.

Mai multe studii sugerează că consumul mare de usturoi reduce riscul de cancer la stomac, la colon, esofag, pancreas, și de sân. Se pare că usturoiul poate proteja împotriva cancerului prin numeroase mecanisme, inclusiv prin inhibarea infecțiilor bacteriene.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro