7 legume care curăță organismul mai bine decât orice medicament
1. Sfeclă roșie
Curățător nr.1 al organismului. În primul rând, ea conține celuloză, fosfor, cupru, vitamina C și un număr de acizi organici care sporesc "mișcarea" produsului alimentar și elimină bacteriile de putrefacție "rele" in intestin. În al doilea rând, sfecla este compusă dintr-o substanță lipotropică, betaină, care determină ficatului să elimină toxinele. În al treilea rând, sfecla ajută la întinerirea organismul datorită acidului folic (se creează mai multe celule noi ) și cuarțului (se îmbunătățește pielea, părul și unghiile).
2. Varza
Aceasta conține cantități mari de fibre alimentare care detectează metale grele și toxine și apoi le elimină din intestine. În plus, varza este bogată în acizi organici care îmbunătățesc digestia și normalizează microflora sistemului digestiv. Dar asta nu e tot. Varza conține vitamina foarte rară U care neutralizează substanțele chimice periculoase, participă la sinteza de vitamine și chiar vindecă ulcere.
3. Usturoi
Un cățel de usturoi conține mai multe de 400 de componente utile (!). Ele reduc nivelul de colesterol "rău" în vasele de sânge și le desfundă, ucid celulele glioblastomului multiform (cauza cancerului la creier), distrug bacilul de difterie, tuberculoză și Helicobacter (cauza ulcerelor gastrice), elimin viermii paraziți, etc.
4. Ceapa
Valoarea sa principală sunt substanțele volatile conținute în uleiuri esențiale. Aceste substanțe în doar câteva secunde pot ucide mai multe bacterii și ciuperci. În plus, ceapa îmbunătățește digestia, absorbția substanțelor nutritive și chiar pofta de mâncare. O cantitate mare de sulf poate neutraliza în mod eficient și chiar elimina "toate substanțele dăunătoare".
5. Mere
Datorită pectinei si fibrelor, merele normalizează întregul sistem digestiv - "izolează" toxine și zguri, îmbunătățesc pofta de mâncare, stimulează producerea sucului gastric, scapă de constipație, etc. În plus, merele ucid agenții patogeni de dizenterie, Staphylococcus aureus, Proteus, virusuri gripale A.
6. Avocado
Din păcate, proprietățile acestui fruct "din sud" sunt aproape necunoscute publicului larg. Deși ... Avocado conține substanța remarcabilă glutation, care blochează aproximativ 40 de substanțe cancerigene diferite, "descărcând" ficatul. Mai mult decât atât, avocado normalizează nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățește digestia, livrând oxigen la țesut, etc.
7. Merișoare
Sunt, probabil, una dintre cele mai puternice antibiotice antivirale "naturale" care curață în mod eficient vezica și tractul urinar de bacterii dăunătoare. Nu mai puțin important este faptul că merișoarele "luptă " cu formarea și dezvoltarea celulelor canceroase, precum și cu apariția cheagurilor de sânge și placilor în vasele de sânge.