9 alimente anti-cancer pe care să le introduci în alimentație
Cancerul este o boală greu de învins, dar care poate fi prevenită. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentație completă și cît mai naturală. Iată cîteva alimente care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din bucătărie.
1. Fructele de padure. Contin antioxidanti si acid elagic care impiedica tumorile sa creasca.
2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietati care previn aparitia cancerului si un elementul-minune, si anume seleniu.
3. Ceaiul verde. Incepe ziua prin a bea o ceasca de ceai verde, cald sau rece.
4. Vitamina D. Nu este chiar un aliment, insa este un ingredient care ajuta si el la impiedicarea aparitiei cancerului. Mai multe studii au aratat ca previne in special cancerul de colon si cel mamar. Vitamina D o gasim in oua, ciuperci, peste: somn, somon, sardine sau macrou.
5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care contin si ele proprietati impotriva cancerului. Oamenii care au o alimentatie ce nu contine macar putin acid folic, au sanse mai mari de aparitie a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazarea si lintea sunt bogate in acid folic.
6. Legumele care au culoarea verde inchis. Se suprapun cu cele din familia cruciferelor si includ spanacul si sfecla. Acestea contin beta-caroten, luteina si zeaxantina si sunt bogate in acid folic.
7. Ghimbirul si curcuma. Daca ghimbirul are proprietatii anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate sa ucida celulele canceroase foarte repede . Dau aroma mancarurilor si aduc beneficii pentru sanatate.
8. Fasolea si lintea. Proprietatile lor sunt asociate cu riscul scazut de cancerul la colon.
9. Ciocolata. Chiar daca cele mai multe studii arata ca ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare ca ea contine catechine, substante antioxidante ce ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.
Sursa: moldovenii.md