90 de milioane de tone de produse sunt aruncate anual numai în UE
Studiul a fost realizat de o comisie, pe care UE însăşi a sprijinit-o.
Rezultatul calculelor: un european în mediu, conform indicilor statistici, în fiecare an reuşeşte să trimită la gunoi aproximativ 179 de kilograme de fructe, carne, legume şi alte delicii comestibile. Gospodăriile casnice au devenit lidere: anume ele aruncă 42% din produse alimentare, în timp ce 39% de gunoi comestibil devine astfel (în sens de gunoi) la etapa de producţie, iar restul de 14% sunt aruncate , la rîndul lor, de reţele comerciale şi alimentare mari din UE.
Anual se acumulează 90 milioane de tone de deşeuri comestibile. Totodată, cartofii sau roşiile sunt adesea aruncate pentru că europenii nu vor să le cumpere din cauza formei şi culorii.
O altă problemă a europenilor - un sistem ineficient de păstrare a produselor: procentul de daune este prea mare şi este posibil că UE va oferi fonduri pentru a dezvolta soluţii strategice în această direcţie. Încercarea de a prezice aceste decizii este deocamdată grea, deşi, poate cineva din cititori chiar are versiunea sa originală de răspuns şi va obţine o şansă de a le pune în aplicare.
În orice caz, 90 de milioane de tone de alimente aruncate - este vorba de 45 kg de alimente pentru fiecare persoană înfometată din lume în fiecare an. Un pic cam mult pentru o singură Europa.
Sursa: ecovoice.ru