ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A bea sau a nu bea cafea?
Psihologii din Occident au efectuat un experiment interesant. Ei au descoperit că bărbaţii şi femeile se comportă foarte diferit după ce consumă o ceaşcă de băutură atît de preferată de mulţi dintre noi. La populaţia de sex masculin după consumul cafelii se "încetinea"considerabil gîndirea logică, deciziile corecte veneau cu greu. Sexul feminin, prin contrast, a fost la înălţimea situaţiei, acţionînd rapid şi corect în caz de urgenţă.

Şaizeci şi patru de persoane au participat la acest test special. Ele au fost împărţite în perechi de acelaşi sex, pentru care au fost elaborate patru etape de testare. Acestea au fost constituite din negocieri, rezolvarea puzzle-urilor, testări pentru memorie şi, în final, prezentări publice ale rezultatelor acestor trei sarcini.

Înainte de a începe experimentul, jumătate din subiecţi au băut cafea. Cealaltă jumătate a trebuit să se mulţumească cu o băutură obişnuită, fără prezenţa de cafeină.

Rezultatele studiului au fost interesante. Femeile care au folosit cafeaua, au reuşit să adune puzzle-urile oferite cu aproape două minute mai repede, decît femeile care au primit o simpla băutură. Bărbaţii au impresionat prin faptul că, după cafea,testul de memorie a fost trecut cu mare dificultate, şi puzzle-urile au fost asamblate cu douăzeci de secunde mai mult, decît la tovarăşii lor,care nu au băut cafea deloc.

Deci cu ajutorul experimentului s-a dovedit că cafeaua afectează negativ asupra bărbaţii, „încetinind” intelectul, deci înainte de reuniuni de afaceri importante este mai bine de a renunţă la cafea. Femeile, din contra, pot consuma băutura preferată fără restricţii. Mai mult ca atît, consumînd patru ceşti de cafea pe zi, ele se vor proteja de cancerul uterin. Această opinie împărtăşesc oamenii de ştiinţă de la Harvard.

Experţii consideră că dacă timp de mai mulţi ani la rînd ele vor consuma această cantitate de cafea în fiecare zi, ameninţarea cancerului uterin se va reduce cu douăzeci şi cinci la sută. În plus, dacă vom bea două-trei ceşti de cafea pe zi, riscul apariţiei de depresie se reduce cu cincisprezece la sută, comparativ cu cei care nu-l preferă.

Însă această băutură minunată are şi neajunsurile sale. Savanţii britanici au ajuns la concluzia că, cafeaua posedă aproape la fel de multe calorii ca şi un fast-food. Prin urmare, persoanelor care sunt predispuse la obezitate, nu este recomandat să exagereze şi, în plus, să nu consume cafea cu frişcă, zahăr, ciocolată şi diverse balsamuri.

 

 

Sursa: bienhealth.com

 

Luni, 09 ianuarie 2012
Vizualizări: 2029

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
215
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327