ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost creat un frigider de lut, ce funcţionează fără energie electrică

Un inventator din India a creat frigiderele „MittiCool”, care funcţioneză fără electricitate. „MittiCool” păstrează proaspete legumele şi fructele pe parcursul unei săptămîni, iar laptele - timp de 3 zile.

Inventatorul frigiderului este indianul Mansukhbhai Prajapati. Frigiderul din lut prezintă un dulap mic cu două secţiuni. În partea de sus a frigiderului se află un rezervor cu apă. Principiul funcţionării „MittiCool” e simplu: apa din rezervor pătrunde încet în porii de lut şi evaporîndu-se de pe suprafaţă, răceşte conţinutul frigiderului. În interiorul „MittiCool” se menţine o temperatură de 6 C, fapt ce permite păstrarea în stare proaspătă ,timp de cîteva zile, a laptelui, iar a fructelor şi legumelor - timp de o săptămînă.

Frigiderul ajută oamenii din ţările cu climă fierbinte să păstreze alimentele proaspete fără cheltuieli pentru energie electrică. „MittiCool”, de asemenea, este solicitat de către adepţii modului sănătos de viaţă. Mulţi dintre cei care au apreciat avantajele „MittiCool” afirmă că alimentele păstrate în frigiderul din lut sînt cu mult mai gustoase, decît cele luate dintr-un frigider electric.

„MittiCool” este pus în vînzare pe întreg teritoriul Indiei la preţul de $25 (2500 rupii indiene).

Un inventator din India a creat frigiderele „MittiCool”, care funcţioneză fără electricitate. „MittiCool” păstrează proaspete legumele şi fructele pe parcursul unei săptămîni, iar laptele - timp de 3 zile.

Un inventator din India a creat frigiderele „MittiCool”, care funcţioneză fără electricitate. „MittiCool” păstrează proaspete legumele şi fructele pe parcursul unei săptămîni, iar laptele - timp de 3 zile.

 

Citiţi de asemenea

Câștigă premii valoroase cu Cosmeplant! Participă la Tombola Națională din 1 mai până pe 30 iunie.Vara aceasta, Cosmepla...
88
În cultura tradițională, sunetul nu a fost niciodată doar un fundal. El era un semnal, un semn, o marcă prin care omul i...
187
În gust este mai mult decât suntem obișnuiți să credem. Nu e doar despre mâncare, ci despre relații, climă, memorie și p...
180
În cultura tradițională, atingerea nu era doar un simț — ci un mod de cunoaștere. Prin piele, palmă, degete și tălpi, om...
236