ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost descoperită planeta geamănă a Pămîntului?
 

 

Pămîntul ar putea avea o planetă “geamănă”, potrivit cercetătorilor de la NASA. Telescopul spaţial Kepler a descoperit cea mai asemănătoare planetă cu Terra, de pînă acum.

 

Planeta, denumită KOI 172.02 este doar de 1,5 ori mai mare decît Pămînt şi este considerată un super-Pămînt. Planeta orbitează un soare asemănătoare cu al nostru şi se află în zona locuibilă a sistemului său – regiunea unde apa lichidă ar putea exista la suprafaţa planetei. Dacă se confirmă existenţa planetei, ar putea fi primul candidat la găzduirea vieţii extraterestre, relatează space.com.

“Este incredibil pentru că este primul super-Pămînt dintr-o zonă locuibilă aflată lîngă o stea ca a noastră”, a declarat astronomul Natalie Batalha, investigator al misiunii Kepler de la NASA. Ea a declarat că ar putea fi prima planetă geamănă cu a noastră. Steaua ei este de tipul G, adică un pic mai rece ca soarele nostru.

Planeta orbitează steaua în 242 de zile – faţă de cele 365 de zile ale Pămîntului. Experţii nu ştiu încă dacă este o planetă stîncoasă sau nu, însă există o mare posibilitate să aibă apă lichidă.

"Poate nu are viaţă pe uscat, ci doar delfini extrem de inteligenţi", glumeşte astrofizicianul Mario Livio, de la Space Telescope Science Institute din Baltimore, SUA.

Planeta face parte din cele 461 de noi exoplanete recent descoperite şi anunţate săptămîna aceasta de către echipa Kepler.

În decembrie 2012 se considera că viața ar putea exista pe 9 exoplanete descoperite de astronomi.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 18 ianuarie 2013
Vizualizări: 2068

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
249
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
111
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
155
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
94