ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost inventată o instalaţie mobilă care generează energie electrică şi apă potabilăA fost inventată o instalaţie mobilă care generează energie electrică şi apă potabilă

 

Având în vedere că multe regiuni ale lumii, încă nu au acces la apă potabilă şi energie electrică, dispozitivul care este destinat să rezolve ambele probleme poate deveni un progres real. Cercetătorii de la Universitatea Purdue din Franţa au dezvoltat o tehnologie de producere a apei potabile şi energiei electrice din apa inutilizabilă pentru potabilizare. Ei au fabricat un aliaj de aluminiu, care poate fi utilizat în tehnologia portabilă pentru obţinerea apei potabile şi energiei electrice.

  
Aliajul conţine aluminiu, galiu, indiu şi staniu. Când acest aliaj este plasat în apă dulce sau apă de mare, el o împarte în hidrogen şi oxigen. Hidrogenul este apoi trimis în celula de combustibil, care generează electricitate, în timp ce vaporii de apă ies ca un produs secundar. Aburii elimină bacterii dăunătoare, şi apoi se răcesc şi devin apă potabilă.

După spusele lui Jerry Woodall, profesorul de inginerie electrică şi computer la Universitatea Purdue, aceasta tehnologie poate fi foarte utilă şi poate fi utilizată pentru producerea electricităţii şi apei în zonele îndepărtate ale lumii, de exemplu, în tabere militare.

Deoarece tehnologia are un mare potenţial pentru utilizarea apei sărate, ea poate oferi, de asemenea, energie electrică navelor şi submarinelor.

Woodall a mai spus, de asemenea, că această tehnologie este foarte economicoasă, deoarece aluminiu deocamdată rămâne a fi un metal ieftin şi este fabricat în cantităţi suficiente. Mai mult ca atât, aluminiu intră în reacţie cu apa, transformându-se în hidroxid de aluminiu. Acest compus este destul de inofensiv şi poate fi uşor reciclat fără pericol de poluare toxică. Un alt avantaj al acestei tehnologii este că întreaga instalaţie, care include un aliaj, elemente de combustibil şi un reactor cântăreşte doar 45 de kilograme, făcând-o un dispozitiv uşor portabil.

Potrivit cercetătorilor, apa produsă astfel va costa doar un dolar pentru galon (3.78 litri) şi energia electrică - 35 de cenţi pentru un kilowatt / oră de energie şi acest lucru este foarte ieftin în comparaţie cu construirea centralei electrice.

Dacă această tehnologie într-adevăr va produce şi energie electrică, şi apă, atunci ea va facilita foarte mult viaţa viitoare a sutelor de mii de oameni şi va ajuta multor regiuni să facă faţă cu penuria resurselor necesare pentru viaţă.

 

 

Sursa: zelife.ru

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 31 mai 2011 15:34
Vizualizări: 4674

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
81
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
83
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
88
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
81