ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost realizată prima hartă a materiei întunecate din Univers
Astronomii au reușit, în premieră, să traseze regiunile cosmice ale Universului, care cuprind materia întunecată, această masă misterioasă, invizibilă. Rețeaua materiei întunecate concepută de cercetători ne va ajuta să înțelegem mai bine natura acesteia și relația ei cu galaxiile din Univers.

Pentru prima dată, astronomii au realizat o hartă a materiei întunecate de mare întindere, potrivit Nano Patent and Innovations.

Descoperirile oamenilor de știință relevă faptul că Universul este compus dintr-o rețea de materie întunecată și de galaxii care se întind pe mai mult de un miliard de ani lumină. Observațiile arată că materia întunecată este distribuită precum o rețea gigantică densă (albă) și regiuni goale (negre). Cele mai mari zone albe sînt de dimensiunea Lunii.

O echipă internațională de cercetători a obținut aceste rezultate prin analiza imaginilor a 10 milioane de galaxii, din patru regiuni diferite ale cerului.

Galaxiile incluse în studiu se află la o distanță de șase miliarde de ani lumină. Rezultatul cercetărilor reprezintă prima imagine a materiei întunecate la o scară largă, ce include toate direcțiile spațiului cosmic.

În următorii trei ani savanții vor realiza o hartă de 10 ori mai mare decît cea obținută astăzi, ceea ce ne va permite să înțelegem această parte misterioasă a Universului.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
108
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
59
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
205
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
176