ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

A fost realizată prima hartă a materiei întunecate din Univers
Astronomii au reușit, în premieră, să traseze regiunile cosmice ale Universului, care cuprind materia întunecată, această masă misterioasă, invizibilă. Rețeaua materiei întunecate concepută de cercetători ne va ajuta să înțelegem mai bine natura acesteia și relația ei cu galaxiile din Univers.

Pentru prima dată, astronomii au realizat o hartă a materiei întunecate de mare întindere, potrivit Nano Patent and Innovations.

Descoperirile oamenilor de știință relevă faptul că Universul este compus dintr-o rețea de materie întunecată și de galaxii care se întind pe mai mult de un miliard de ani lumină. Observațiile arată că materia întunecată este distribuită precum o rețea gigantică densă (albă) și regiuni goale (negre). Cele mai mari zone albe sînt de dimensiunea Lunii.

O echipă internațională de cercetători a obținut aceste rezultate prin analiza imaginilor a 10 milioane de galaxii, din patru regiuni diferite ale cerului.

Galaxiile incluse în studiu se află la o distanță de șase miliarde de ani lumină. Rezultatul cercetărilor reprezintă prima imagine a materiei întunecate la o scară largă, ce include toate direcțiile spațiului cosmic.

În următorii trei ani savanții vor realiza o hartă de 10 ori mai mare decît cea obținută astăzi, ceea ce ne va permite să înțelegem această parte misterioasă a Universului.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
66
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
88
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
72
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
177