ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Acarieni în pernăAcarieni în pernă

 


Oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la concluzia că perna, pe care ne culcăm în fiecare seară, conţine un număr mare de alergeni, microbi şi acarieni.

Datorită acestei vecinătăţi există o probabilitate mare de a dezvolta diverse boli, scrie The Times.

Oamenii de ştiinţă spun că, mai mult de 30% din greutate, după doi ani de utilizare, ocupă acarienii vii şi trupurile moarte ale organismelor, deşeurile lor şi bacterii.

Ceea ce este surprinzător,  pernele sintetice satisfacă mai mult acarienii, decât cele care sunt făcute cu puf şi pene.

Potrivit liderului proiectului, Dr. Arta Tucker de la St.Barts Hospital, pernele, care sunt utilizate în prezent în instituţiile medicale din ţară, ar trebui să fie schimbate pentru cei noi, care prezintă perne protejate împotriva penetrării bacteriilor.

Acestea se închid ermetic, prevenind nimerirea organismelor vii în interior.

"Oamenii de multe ori spală feţe de pernă. Ei cred că, dacă perna arată frumos si miroasă bine, atunci cu igienă, totul este în ordine. Dar interiorul pernei ascunde o mulţime de lucruri interesante "- ironizează Tucker.

Oamenii de ştiinţă avertizează că detergenţii şi înălbitori de astăzi nu sunt în măsură să aducă prejudicii semnificative populaţiilor de microorganisme, dar acestea nu vor supravieţui o spălare la 60 de grade şi mai sus.

Pentru acarienii este confortabil mediul umed cald la temperaturi moderate. Acest lucru înseamnă că metodele bunicii lucrează - aerisirea pernelor şi lenjeriei de pat la soare. Ar trebui să acordaţi, de asemenea, atenţie hainelor care sunt în contact cu lenjerie de pat. Fetele care poartă ştrampi, pot verifica ştrampii lor strălucitori si frumoase la prezenţa în ele a creaturilor parazitare.

Producătorii recomandă pentru profilactică spălarea pernelor cel puţin de două ori pe an. Totodată, ar trebui să vă asiguraţi dacă în articole nu sunt găuri şi nu sunt desfăcute cusuturile.

Vom reaminti faptul că oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Arizona au efectuat un studiu, în cursul căreia au realizat teste cu o suprafaţă a butoanelor liftului. S-a constatat că acestea conţineau de 35 de ori mai multe bacterii, decât scaune de toaletă în vicee publice.

 

 

Sursa: kartinamira.info

Miercuri, 07 septembrie 2011
Vizualizări: 9623

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
53
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
86
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
196
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
75